AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Köktaş, mesajında şu ifadeleri kullandı: "18 Mart, gerek taarruz, gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir.
Tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümünde bizlere bugünleri miras bırakanları rahmet, şükran ve dualarla anıyorum. Çanakkale Zaferi, Vatanımızı işgal ederek Türk milletini tarih sahnesinden silmek isteyen devletlere karşı kazanılan büyük bir kahramanlık destanıdır. Bu zaferle birlikte hem Kurtuluş Savaşı'nın yapılabilmesi hem de bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu için bir meşale yakılmıştır. Unutmayalım ki, bizler bugün, şehitlerimizin fedakarlıklarıyla kazanılmış bu vatan toprakları üzerinde milletimizle birlik ve bareberlik içinde yeni bir gelecek, yeni bir Türkiye inşa ediyoruz. Bizler, şehitlerimizden miras kalan bu mukaddes emaneti asla yere düşürmeyecek, çok daha da yükseklere taşımak için yoğun, gayretli çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu düşünceler içinde, vatanını, milletini ve kutsal değerlerini korumak için savaşarak, bu uğurda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükran ve dualarla anıyorum."