Canik Belediyesi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hedeflediği Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi sürecine destek vermek amacıyla düzenlediği konferanslar serisinin dördüncüsü olan "Yeni Türkiye Yolunda Sivil Toplum" konulu konferansa katılmak üzere Samsun'a gelen Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, Canik Belediyesi tarafından yapılan ve içerisinde eğitim, kültür, sanat merkezlerinin yanı sıra gençler, kadınlar ve yaşlılara yönelik tesislerin bulunduğu Mevlana Eğitim Kültür ve Yaşam Kampüsü'nü gezdi.

BAĞLAMA ÇALIP, TÜRKÜ SÖYLEDİ

Kampüs içerisindeki etüt merkezleri ile 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden Şen, burada eğitim alan çocuk ve gençlerin yanı sıra, kurs merkezlerine gelen kadınlarla sohbet etti. Karadeniz'in en büyük eğitim, kültür ve sosyal kampüsü olman özelliği taşıyan ve günde ortalama 5 bin kişiyi ağırlayan Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü hakkında Başkan Genç'ten ve tesis müdürlerinden bilgi alan Şen, Müzik Okulu'nda bağlama çalıp, öğrencilerle birlikte 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsünü söyledi.

BELEDİYE BİNASI ŞAŞIRTTI

Başbakan Başdanışmanı Şen daha sonra Canik Belediyesi ay-yıldızlı hizmet binasında Başkan Osman Genç'i makamında ziyaret etti. Başkan Genç'ten Canik ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi alan Şen, hizmet binasını da gezdi. Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Canik Belediyesi ve kısmen de olsa Avcılar Belediyesi'nde uygulanan Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ni inceleyen Şen, başka hiç bir belediyede bulunmayan Dış İlişkiler, Akademik Belediyecilik, Proje Geliştirme, Aile, Hukuk ve Engelli Koordinasyon Birimlerini görünce şaşırdı.

BAŞKAN GENÇ'E TEBRİK

Canik'te Başkan Osman Genç tarafından hayata geçirilen projelerin AK Parti Belediyeciliğine en güzel örnek olduğunu belirten Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, "Başkanımız gerçekten her alanda uyguladığı projelerle güzel bir belediyecilik örneği sergiliyor. Burada İl Belediyeleriyle yarışır bir ilçe belediyesi gördüm. Daha da önemlisi belediyecilik görevinin yanı sıra Türkiye'nin geleceğinde de sorumluluk alarak Yeni Türkiye'nin inşasına katkı sağlayacak çalışmalar yapıyor. Bu bakımdan Canik Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum" dedi.

'İLKLERİN BELEDİYESİYİZ'

Canik'te 12 yılda başarılı işlere imza attıklarını belirten Başkan Genç de, "Belediye olarak eğitimden kültüre, spordan sağlığa ve kentsel dönüşüme kadar onlarca projeyi şehrimize kazandırdık. Ancak Yeni Türkiye'nin inşasında bizim en önem verdiğimiz konu maneviyat. Bu nedenle şehrimizi fiziki olarak geliştirirken, ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte geleceğe ilerleyen bir şehir hedefliyoruz. Çünkü ahlaki ve manevi değerlerin olmadığı bir şehrin mutlu olması mümkün değildir. Onun için çocuklarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı çok önemsiyoruz. Canik belediyesi olarak uyguladığımız projeler ve oluşturduğumuz birimlerle, teknolojik alt yapımızla ilklerin belediyesiyiz" diye konuştu.