Tekkeköy ilçesinin Aşağıçinik Mahallesi'nde bulunan mera alanına 'Lojistik Köy' yapılması çalışması başladı.

100'den fazla mahalle sakininin hisse sahibi olduğu iddia edilen mera alanındaki tarım arazisine Lojistik Köy yapılmasını istemeyen vatandaşların açtıkları dava sonucunda Danıştay'dan 2 kere yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Mahkeme kararına rağmen şantiyenin çalıştığını iddia eden vatandaşlar, mahalledeki cami önünde toplanarak traktörlerle ve araçlarla meranın içinde bulunan şantiyeye kadar gittiler. İlk eylemlerinde şantiye alanına girerek çalışanların iş yapmasını engelleyen mahalle sakinleri bu defa karşılarında polis barikatını buldular.

Şantiye alanına giremeyen mahalle sakinleri, ellerinde Danıştay'dan aldıkları yürütmeyi durdurma kararlarının olduğunu belirterek şantiye alanına girmek istediler. Güvenlik güçlerinin mahalle sakinlerine içeri giriş izni vermediği anlarda polis ile vatandaş arasında gergin anlar yaşandı. İçeri girmek isteyen vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından uzaklaştırılırken, polis ile tartışan hisse sahibi 68 yaşındaki Mustafa Lay, gözaltına alınmak istendi. Yaşanan arbedenin ardından Mustafa Lay ve bir vatandaş gözaltına alınmak istenirken daha sonra gözaltıdan vazgeçildi. Bu sırada şantiye çalışanları, şantiyenin girişine iş makinesi koyarak şantiyeyi giriş-çıkışa kapattı.

Gelişen sürecin ardından şantiye alanı önündeki bekleyiş sürerken müteahhit firma çalışanlarından birisi gelerek mahalle sakinlerine yeni bir mahkeme kararı olduğunu ve Danıştay tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararının bozulduğunu iletti. Yapılan incelemeler sonucunda mahkeme kararının yeni olmadığı ve eski mahkeme kararı olduğu anlaşılınca mahalle sakinleri şantiye alanına girip iş makinelerini dışarı çıkartmak istedi. Tansiyonun yükseldiği bu anlarda Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, şantiye alanına gelerek mahalle sakinlerini konuyu görüşmek üzere belediye binasında davet etti. Başkan Togar'ın bu çağrısını kabul etmeyen mahalle sakinleri dertlerini Başkan Togar'a olay yerinde anlattılar.

Hasan Togar, gelişmeler üzerine mahalle sakinlerine yönelerek, 'Bu proje Tekkeköy'ün tarihini değiştirecek en önemli projedir. Burası kimsenin yeri değil. Bizim çocuklarımızın yeri. Sizin avukatlarınız size doğru söylemiyor. Burada yürütmeyi durdurma kararı hiçbir zaman olmamış. Eğer öyle bir karar varsa ben de burada eylem yapacağım. En önde duracağım. Şeref sözü veriyorum. Yürütmeyi durdurma kararı yok. Sadece dosyada bir takım şeyler var. Alın avukatınızı gelin belediyeye, bakanlığın ve firmanın avukatları ile karşılaşsınlar. Eğer olay doğruysa ben buraya geleceğim. Ya da avukatınızı alın belediyeye gelin ben size buranın durumunu ispat edeyim. Eğer edemezsem buraya gelip sizin hakkınızı savunacağım' dedi.

Başkan Togar'ın konuşmasından sonra sakinleşen mahalle sakinleri avukatların dinlenmesi ve olayın kesin sonuca ulaşması için olay yerinden ayrıldı.