Manisa'da bulunan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Zırhlı araçta oyun konsolu
Emekliye ayrılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'i ağır sözlerle eleştiren Özel, 'Diyanet İşleri Başkanı Sayın Mehmet Görmez görevi bıraktı, yolu açık olsun. Sorarlar arkasından nasıl bilirdiniz? Yandaş bilirdik. Nasıl bilirdiniz? hükümetin adamı olarak bilirdik. Diyanet İşleri Başkanlığı özellikle AKP döneminde, son dönemde devletin diyanet işleri başkanlığı olmaktan, hükümetin diyanet işleri başkanlığına dönüştü. Bunu da bizzat Sayın Görmez yaptı. Sadece bunlarla hatırlamıyoruz onu. Nasıl bilirdiniz, zırhlı aracıyla bilirdik. 1 milyon liralık aracına taktırdığı pahalı oyun konsoluyla bilirdik. Yolda giderken işini yapmak yerine, dua etmek yerine, Kur'an okumak yerine, dini konularda çalışma yapmak yerine aracının içinde bilgisayar oyunu oynamasıyla bilirdik. Nasıl bilirdiniz? Gezi direnişi sırasında camiye ayakkabıyla girdiler yalanına sahip çıkışıyla bilirdik. Nasıl bilirdiniz? O Gezi direnişinde camide içki içilmedi diyen imama müezzine sahip çıkmayışıyla bilirdik. Bu kadar yandaşlık onu kurtarmadı. Bazı açıklamaları hükümete bazı açıklamaları Recep Tayyip Erdoğan'a yetmedi, istemediler gönderdiler. Her yandaş bir gün gözden düşmeye tadacaktır, o da bunu tattı. Her yandaş gibi o da gözden düştü. Saraya vermekle yaranılmaz, saraya dediğini yapmakla yaranılmaz. Bir süre sonra bir siyasi obur olarak her söylediğiniz ona yetmez daha fazlasını ister. Daha fazlasını veremediğinizde de sizi bir kenara ayırır. Nasıl bilirdiniz? Yandaş bilirdik, kendini kurtardı mı kurtaramadı' dedi.

Fatih Terim sonrası kanun teklifi hazırlandı
Görevden alınan milli takımlar teknik direktörü Fatih Terim'e euro üzerinden tazminat ödenmesini de eleştiren Özel, bir kanun teklifi hazırladıklarını belirterek şunları söyledi:
'Dünyada milli takımlarda oynayan pek çok sporcu prim almayı bile reddediyor. Milli takımların antrenörleri o ülkeden seçiliyor ve pek çoğu ücret almıyor. Oysa biz hem yerliyiz hem milliyiz değil mi? Milli takım var, milli olması gereken takımda gayri milli uygulamalar. Yerli para birimi yerine euro ile ödeme yapıyorlar. Bu parayı içine sindirip alana mı kızasın, bu parayı ona verene mi kızasın? Bu yüzden bir kanun teklifi hazırladık. Oluşan infialden sonra bu kanun teklifi sadece benim değil, bütün milletvekillerinin tüm partilerdeki milletvekillerinin imzasına açıyoruz. Meclise verdik, altına imza atsınlar hep beraber yapalım. Ne diyoruz; bir, milli takımı çalıştıracak hoca para alacaksa Türk parası alacak. Keşke parasız, sadece milli duygularla çalıştıran hocalar bulabilsek. Yabancılar buluyor, güya onlar gayri milli ama bizimkiler para istiyor. Hiç değilse Türk parası alacak. İki, çalıştırdığı emsal takımların hocaları ne alıyorsa 5 tane ülkeye bakacağız ortalamasını geçmeyecek. Şampiyon mu olduk, son 5 şampiyon ülkeye bakacağız. Dereceye mi girdik, son dereceye giren 5 ülkeye bakacağız. Onlar ne alıyorsa ondan fazlasını almayacak Türk parası olarak.'

Futbolcuya prim 1 yılda 10 asgari ücreti geçmesin
Konuşmasında kanun teklifi içinde futbolculara da prim uygulamasının bir yıl içinde 10 asgari ücreti geçmemesi maddesinin yer aldığını kaydeden Özel, 'Futbolcuların primlerinde bir yılda 10 asgari ücreti geçmesin. Bir asgari ücretle 4 boğaz geçiniyor bu ülkede. Bizimkilerin aldığı primlere bak. Bir yılda 10 asgari ücreti geçmemesini söylüyoruz. Bu kanun teklifimizde bundan sonra Türk parası dışında ödeme yok, 10 asgari ücretten fazla futbolcuya ödeme yok. Hocalar da dünyada aynı başarı sırasında UEFA'da üstümüzdeki 5 ülkeye bakıyoruz, aşağıya bakmıyoruz yine yukarı bakıyoruz. 5 ülkenin hocası ne alıyorsa ortalamasını vereceğiz. Şimdi bütün partilerden bu işte siyaset yok, destek bekliyorum. Vatandaşlarımız zaten destekliyorlar' diye konuştu.

Sporculara ve hocalara çağrı
Futbolcu ve hocalara da çağrıda bulunan Özel, açıklamasını şöyle tamamladı:
'Sporculara da şunu söylüyoruz; olur olmaz her konuda birbirinize sesleniyorsunuz ya 'Bilmem kim abi ben bunu böyle yaptım sen ne diyorsun' diye. Şimdi diyin ki; 'Bilmem kim abi ben milli takımda prim almadan oynayacağım, sen ne diyorsun?' hadi bakalım birbirinize video çekip atın. Şimdi bekliyoruz, örneğin Şenol Hoca, diğer hocalar açıklasınlar, milli takımda Türk parası ile çalışacağım ve dünyadaki milli takım antrenörleri ne alıyorsa onu alacağım' bir tane kahraman çıksın. Yerli ve milliyiz diyoruz. Desin ki, 'ben bundan sonra milli takımdan para almadan milli takımı çalıştıracağım.' Şenol Hocadan bunu bekliyoruz, Mustafa Denizli'den bunu bekliyoruz, Yılmaz Vural'dan bunu bekliyoruz, bütün yerli antrenörlerden bunu bekliyoruz. Yapacaklarına da inanıyoruz. Yapmıyorlarsa da artık onlara euro ile para ödemiyoruz, alem ne alıyorsa onu alacaklar. Topçular da 10 asgari ücretten fazla almayacaklar. Bunu böyle yaparlarsa kahramanımız olmaya devam ederler. Yok, ben bu prime oynamam derlerse bir oynayan bulunur kardeşim.'