Toptepe Mahallesi'nde Canik Belediyesi tarafından yapılan ve Samsun'un turizm çekim merkezi olacak olan 15 Temmuz Şehitler Tepesi projesi çalışmaları devam ediyor. Toplam 22 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen 13 milyon lira yatırım bedelli kültür ve turizm projesi çalışmalarını inceleyen Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Proje tamamlandığında burasının önemli bir sosyal yaşam alanı olacağına işaret eden Usta, söz konusu projenin şehitlerin adını yaşatacağını ve ülkenin değerlerini yansıtacağını söyledi.

TARİHİ DOKU ÖN PLANA ÇIKACAK

Samsun'un tarihi noktalarından biri olan Toptepe Tümülüsü'nün kültür ve sosyal parka dönüşeceğine işaret eden Usta, "Anıtlar Kurulu ile ortaklaşa yürüttüğümüz projemiz hızla ilerliyor. Belediye olarak bu projeyi uygulayarak tarihle bugünü birleştiriyoruz. Bu projeyle bir bakıma tarihle bugün kucaklaşıyor diyebiliriz. İnşallah projemiz tamamlandığında Samsun'a gelen turistler, vatandaşlarımız için önemli bir mekan olacak. Şehrimiz sosyal yaşam alanları yönünden daha zengin olacak, tarihi ve mistik dokusu ile daha çok ön plana çıkacak" dedi.

ŞEHİTLERİN ADINI YAŞATACAK

Projenin bölgeyi çekim merkezi haline getireceğine işaret eden Usta, "Proje kapsamında kafeterya, müze, ahşap yürüyüş yolları, yeşil alan, meydan ve Şehitler Anıtı olacak. Ayrıca 15 Temmuz Şehitler Tepesi'ne özel ışıklandırma sistemleriyle birlikte dev Türk bayrağı da dikilecek. Bir bakıma bu proje 15 Temmuz şehitlerimizin adını yaşatacak ve ülkemizin değerlerini yansıtacak sembol bir yer olacak. Hızla ilerleyen 15 Temmuz Şehitler Tepesi Projesini inşallah 2017 yılı içerisinde tamamlamayı ve yine bu yıl içerisinde açılışını yapmayı planlıyoruz. Şimdiden şehrimize ve insanlarımıza hayırlı olsun" diye konuştu.