AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Haber Medya Grubu'nun Borkonut Niş'teki çalışma ofislerini ziyaret etti. Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun ile görüşen Kurt, Samsun'un sanayileşmesinin geciktiğiyle ilgili sitemlere değinerek, bunun avantaja çevrilebileceğini söyledi.

KARADENİZ'İN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

TBMM'nin çalışmalarına ara vermesiyle Samsun'daki seçim bölgesinde esnaf ve sanayicilerle görüştüğünü kaydeden Kurt, ''Onların dertlerini dinlemek ve bunların çözümleri için görüşmeler yapıyoruz. Sanayi altyapısıyla ilgili gelişmeleri hızlı biçimde nasıl çözebileceğimiz konusunda çalışıyoruz. Havza OSB'yi açtık. Yer tahsisleri başladı. Normal şartlarda 2 yıl daha sürebilecekken, bakanımız ilgi gösterdi, ciddi teşvikleri oldu. Hızlı biçimde açmış olduk. Samsun'da hem işsizlik hem esnafımızın ve sanayicimizin geliştirilmesi konusunda istişarelerde bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde de güzel sonuçlar alacağız. Kurdelesini keseceğimiz iş yapılacak gelişmeler olacak. Çalışmalarımızın sahaya birinci yansıması Havza OSB'nin açılması ve yer tahsisine başlaması. Samsun'un ve bana göre Karadeniz'in en büyük OSB'si olacak. Büyük yatırımcı için büyük fırsatlar getirecek. İçinden demiryolu geçiyor. Demiryolu limanı gibi düşüneceğiz orayı. Oradan Mersin'e hatta İran'a kadar yük gidebilecek bir ağdan bahsediyoruz. Karadeniz'de en büyük olacak. Bölgemizde arazi gerçekten çok zor. Mediküm de sürekli gündemimizde'' diye konuştu.

SAMSUN'A YÜKSEK TEKNOLOJİLİ SANAYİ

Samsun'un sanayileşme noktasında geri kaldığı konusunda vatandaşların sitemde bulunduğunu belirten Kurt, ''Ama şöyle bir fırsatımız var. Bu iller sanayileşirken daha alt düzeyde sanayileşti. Örneğin tekstilde sanayileştiler veya çevreyi daha fazla kirleten, daha çok alan kaplayarak sanayileştiler. Samsun artık 'Endüstri 4.0'ın konuşulduğu bir dönemde sanayileşmesini güçlü biçimde gerçekleştirirse yüksek teknoloji ürünlü, çevreye duyarlı, katma değeri çok daha yüksek ürünlerle önümüzdeki 10-15 yılını tamamlayacak. MEDİKÜM'e ilgimiz ve diğer alanlarda arazi oluşturma çabalarımız bu yüzden. Geçmişte Samsun'un sanayileşmesi adına kaçırılmış bir tren olarak bakılabilir ama bir taraftan da fırsat boyutuna baktığımızda bakir bir bölgedeyiz, insan kaynağımız çok dinamik. Bunu da değerlendirme inşallah bizlere nasip olur'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU