Daha önce çeşitli nedenlerle tadilatı iki kez ertelenen Samsun-Çarşamba Havalimanı, 7 Ağustos'ta bakıma giriyor. Samsun Valiliğinden alınan bilgiye göre Çarşamba Havalimanı'nda 1 Mart 2017 tarihinde başlaması planlanan tadilat, İşitme Engelliler Olimpiyatları nedeniyle 1 Ağustos 2017 tarihine ertelenmişti. Tadilat çalışması Beşiktaş ile Atiker Konyaspor arasında oynanacak Türkiye Süper Kupa finali dolayısıyla ikinci kez ertelenerek, 7 Ağustos 2017 tarihine kadar uzatılmıştı. Son ertelemeden sonra Çarşamba Havalimanı'ndan son uçağın 7 Ağustos 2017 saat 00.03'te kalkması planlanıyor.
Samsun'da havayolu ile gelecek yolcular Ordu, Merzifon ve Sinop Havalimanlarını tercih edecek. Havayolu taşımacılığı yapan firmalar bu havalimanlarını kullanabilecek. Yolcular, havalimanı yolcu servislerinden yararlanabilecek.

Kasım 2016'da havaalanını inceleyen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, "Pist eskiyince 2012 yılından beri sürekli olarak pistin grubunu izliyoruz. Pistimizde 19 santime varan çökmeler var. Bunun kabul edilmesi mümkün değil. Bu 22 santime vardığı zaman da uluslararası standardı yitirmiş olacağız" açıklamasını yapmıştı.