Her yıl yaptığı taraftar haritası bu yıl da Galatasaray - Fenerbahçe derbisinden hemen önce yayınlandı.
2,5 milyon üyesinin tuttuğu takımlar üzerinden gerçekleştirilen 2016 yılı taraftar haritasında illerden yaş aralıklarına, cinsiyetten medeni duruma kadar taraftarların dağılımıyla ilgili pek çok detay içeren taraftar haritasına göre Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları %35 ile liderliği paylaştı. Antalya'da ve Hakkari'de ise Fenerbahçeliler öne geçti.
2014 yılında açıklanan sonuçlara göre Galatasaray'ın Türkiye genelinde yüzde 36 oranı ile 43 ilde en fazla taraftara sahip olduğu görülmüştü. 2016 verilerine göre ise yüzde 1 gerileyen ve yüzde 35'e düşen Galatasaray, Antalya'da ve Hakkari'de liderliği Fenerbahçe'ye kaptırdı.
Fenerbahçe ise 2014'e oranla lider olduğu illere iki yenisini daha ekleyerek 37 ile ulaştı ancak taraftar oranı %35'te kaldı.
Şampiyonluğun en büyük adaylarından Beşiktaş ise 2014'e kıyasla taraftar sayısını yüzde 1 artırarak Türkiye genelinde yüzde 20 oranına ulaştı. Trabzonsporlular ise 2014'ten bu yana Türkiye genelinde yüzde 4 taraftar oranı ile kendi ilinde liderliğini sürdürüyor.
Kadın taraftarların sayısı 2014'e göre yüzde 1 oranında yükselerek yüzde 8'e ulaştı. Kadın taraftarların yüzde 60'ı İstanbul'da, yüzde 7'si Ankara'da, yüzde 6'sı ise İzmir'de yaşıyor. Bu illeri Bursa, Antalya ve Kocaeli takip ediyor.