Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Milli Eğitim müdürlükleri tarafından yapılan müdür ve müdür yardımcılığı mülakatlarında yaşananları eleştirdi.

EN BÜYÜK İHANETTİR

Mülakatlarda yüksek puan alan öğretmenlerin neredeyse tamamının belli sendikaya üye olduklarını iddia eden Tekin, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu tür siyasi konularla gündeme gelmesi bizleri son derece rahatsız etmektedir. Her alanda olduğu gibi eğitim gibi önemli bir konuda da liyakat esasına dayalı görevlendirmeler yapılması gerekirken, belli bir sendika üyeliğini pozitif ayrıcalıkmış gibi görmek, gelecek nesillerimize yapılabilecek en büyük ihanettir" dedi.

BİRLİK RUHUNA GÖLGE DÜŞTÜ

Mülakat sonuçlarının liyakat esası ile 15 Temmuz'un ardından oluşan birlik ve beraberlik duygusuna gölge düşürdüğünü savunan Tekin, "Adaletsizliğin yaşandığı, insanların ötekileştirmeye devam edildiği uygulamalar milletimizi son derece rahatsız etmektedir. Bizler de bu ve benzeri uygulamaların takipçisi olacağımızı ve konuyu başta genel başkanımız olmak üzere ilgili birimlere rapor edeceğiz. Konu hakkında Grup Başkanvekilimiz ve Samsun Milletvekilimiz Erhan Usta da bilgilendirmiş, ayrıntılı bir araştırma başlatarak konuyu meclis gündemine taşıyacaktır. Başta Milli Eğitim Müdürü olmak üzere yetkili kişilerden bu mülakattan başarı elde eden müdür ve müdür yardımcısı adaylarının kaçının malum sendika üyesi olduğunu kamuoyu ile paylaşmasını bekliyoruz. Aksi takdirde bu durum malum sendikanın, sendika değil de adeta mülakatlarda başarılı olma kursuna dönüştüğünü ortaya koyacaktır" diye konuştu.