Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yeni Türkiye'nin inşasında destek vermek amacıyla Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Yeni Türkiye Yolunda Konferanslar Serisinin dördüncüsü Canik Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yoğun ilginin yaşandığı konferansa katılan Başbakan Başdanışmanı ve Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen, "Yeni Türkiye Yolunda Sivil Toplum" konusunu anlattı. STK'ların milli ve yerli olması gerektiğine dikkat çeken Şen, "Vatanıma operasyon yapanın alnını karışlarım" ifadesini kullandı.

'STK, DEVLETLE BİRLİKTE VAR OLAMAZ'

Konferansta konuşan Mustafa Şen, STK'ların sivillikten sapma sorunu yaşadığını dile getirerek, "Devletten beslenmeyecek. Devlete sızmaya çalışmayacak. Devletten beslenmek sivillik değildir. Tam tersi sivillik devlete rağmen var olabilmeyi başarabilmektir. STK'ların Avrupa'da, Batı dünyasında ortaya çıkışı böyle. Toplumla devlet arasında devletin baskısını absorbe edecek bir ara mekanizma olarak oluşuyor sivil toplum. Oradan anlıyoruz ki STK devletle birlikte var olamaz, olursa sivil toplum olmaktan çıkar" diye konuştu.

'DEVLETİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞTILAR'

Türkiye'de yerli STK'ların yanı sıra yıkıcı faaliyet gösteren yabancı STK'ların da bulunduğuna dikkat çeken Şen, "Bir başka şey devlette kadrolaşma, devlete sızma, devleti ele geçirme meselesi. Devletin temel özelliği ne? En iyi teşkilatlanan birlik, en iyi teşkilatlanan organizasyon demek. 17-25 Aralık sürecinde gördük ki meğer birileri devleti ele geçirmeye çalışıyormuş. Adı platform, adı vakıf, adı dernek. Böyle bir şey olamaz. Türk devleti 5 bin yıllık geçmişe sahip. Kimi yıkıyorsunuz?" şeklinde konuştu.

'BU TOPRAKLARIN STK'SI OLMALI'

"Bizler ümmet için çalışan ve ümmete hizmet edecek gençler yetiştirmeliyiz, bu en büyük görevimiz" diyen Şen, "Bu toprakların çocukları olması gerekiyor. Bunun altını çiziyorum. Bu toprakların STK'sı olması gerekiyor. Aksi takdirde bu memleket bir saldırıya uğrarsa bu platformları, bu partileri, bu siyasileri, bu STK'ları düşman ordusu saflarında görürsünüz. Ya doğrudan kendisi yıkıcı ve bölücü faaliyette bulunuyor ya da yabancı devletlerin istihbarat kuruluşlarının burada taşeronluğunu yapıyor. Mesela biz bunları Gezi olaylarında gördük" değerlendirmesinde bulundu.

'KİMSE DEVLETİME OPERASYON YAPAMAZ'

Türkiye'nin terörle mücadele ettiğini ve toplumun yüzde 90'nının yapılan operasyonlara destek verdiğini vurgulayan Şen, şunları kaydetti: "STK'lar burada çok önemli bir konumda. Her STK'nın bir etki alanı var. Bu etki alanında mekanizma terse işlemeye başladığında vatan tehlikeye girer. Çok açık bir şey yaşıyoruz ki Türkiye'ye karşı operasyon yapılıyor. O zaman ayağa kalkmamız lazım. Kimse benim vatanıma, milletime, ülkeme, devletime operasyon yapamaz. Alnını karışlarım. Buna müsaade etmem. Bunu Cihannüma Derneği Genel Başkanı olarak söylüyorum. Kimse benim vatanıma kastedemez."

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Konferansın sonunda Canik Belediye Başkanı Osman Genç, konferanslar serisine katılarak katkıda bulunan Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen'e teşekkür ederek, adına dikilen fidanın sertifikasını ve Canik Belediyesi kurs merkezlerinde kursiyer bayanlar tarafından perspektif sanatıyla yapılan üç boyutlu tablo hediye etti. Konferansa Başkan Genç'in yanı sıra başkan yardımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.