İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, devam ettiği mahalle buluşmaların da Pazar Mahallesi sakinleri ve esnafları ile bir araya geldi. Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde düzenlenen kahvaltı programına katılan esnaf ile yakından ilgilenen Başkan Tok, esnaflara her zamankinden daha çok dayanışma içinde olmalarını belirtti. Türkiye'nin gelişimini engellemek isteyen dış güçlerin her kulvarda boy gösterdiğini belirten Başkan Tok, "Avrupa'da ülkemizi temsil eden Fenerbahçe'nin maçında Türk düşmanlığının spora da bulaştığını gömüş olduk" diye konuştu.

"KENETLENME ŞART"

Türkiye'nin hızla gelişerek büyümesinden dolayı rahatsızlık duyan bazı güçlerin Türkiye için büyük oyunlar içinde olduğunu, bu oyunların birlik beraberlik ile ayrımcılıktan uzak duygular ile bozulacağını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Bizlerin her zamankinden daha fazla birliğe beraberliğe ihtiyacımız olduğumuz bir süreçten geçiyoruz. Gerçekten öyle zor bir günlerden geçiyoruz ki artık Türkiye'de bir zamanlar Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Laz, Çerkez ayrımı yaparak ülkemizi bölmek isteyen iç ve dış güçler vardı. Artık halkımız bunlara müsaade etmiyor, kardeşlik duygusu, birlik duygusu ile cevap veriyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara yüreğimizi yakan bir terör saldırısı oldu. Bu patlamayı gerçekleştiren kişiler için gidip taziye ziyaretleri gerçekleştiren kişileri lanetliyorum. Meclise gidiyor, oradan çıkıp Ankara'da hain saldırıyı yapan insanların ailelerini ziyaret ediyor, başsağlığı diliyor. Yahu sen milletvekilisin, Türk milletinin vekilisin, kalkıp teröre lanet okuman, kınaman gerekirken, kalkıp teröristlere başsağlığı diliyorsun. Bizler bu süreci birlik ve beraberlik içinde geçirmemiz gerekiyor. Muhalefetiyle, iktidarıyla, bir olup bu şer güçlere hep beraber set olmamız gerektiği süreçten geçiyoruz. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'i ziyarete gidecekti. Hainler Ankara'da bir katliam gerçekleştirdi ve gidemedi. Son yaşanan patlama öncesi gitmeye karar verdi yine haince bir patlama gerçekleştirildi. Patlama olunca ziyaret ertelenince, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev 'Gardaş sen merak etme ben geliyorum' dedi. İşte olay bu sevgili dostlar. 'Gardaş geliyorum' dedi ve geldi. Cumhurbaşkanımız ile görüşmelerini gerçekleştirdi incelemelerini yaptı ve gitti. Biz şimdi kendimize tamamen kenetlenmemiz günlerden geçiyoruz. Bizlerin o kadar ortak paydalarımız, ortak yanlarımız var ki maalesef biz zaman zaman bardağın dolu tarafına değil de ufak tefek boş taraflarına bakıyoruz. Ama o ayrıntılara bakmamamızı gerektiren bir süreçten geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

'TÜRK DÜŞMANLIĞI SPORDA BOY GÖSTERDİ'

Tok ayrıca UEFA çeyrek final öncesi Türkiye'yi temsil eden Fenerbahçe maçında Türk düşmanlığının bir kez daha ortaya konduğunu söyledi. Başkan Tok şunları söyledi: "Dün akşam Avrupa'da ülkemizi temsil eden Fenerbahçe'nin maçı vardı. Bir Hırvat hakem maçı nasıl katleder gördünüz. Bir Fenerbahçeli değilim ama dün akşam orada bir Türk takımı vardı ve Türk takımına neler yapıldığına şahit olduk. Sporda bile Türk düşmanlığı yapılıyor her seferinde şahit oluyoruz. İşte bunlardan önemli mesajlar çıkararak çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çok akıllı olmamız lazım. Biz kendi içimizde birbirimizi çok sevmeli, saymamız bütünleşmemiz gerekiyor. Birbirimizi sevmememiz, birbirimizi saymamız gereken zamanlardan geçiyoruz. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi hep daim etsin."