Genç teknik adam, Davy Angan'ın artık kendi oyuncuları olduğunu, Faslı Mohamed Larbi'nin bugün Samsun'da olacağını, Yunan golcü Georgios Mamaras'ın yarın veya pazartesi geleceğini, yine Yunan kaleci Mihalis Sifakis'le anlaşmanın an meselesi olduğunu söyledi

ÖZÜR DİLİYORUM

Kırmızı- Beyazlılarda Teknik Direktör Alpay Özalan, basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Son toplantıları bazı nedenleden dolayı iptal olan genç teknik adam, samimi bir şekilde tüm gerçeklere açıklık getirdi. Özalan, "Ben ilk göreve geldiğim gün birebir röportaj vermem dedim. Bunun için gazetecilerin bana ulaşamaması normal. Ancak kulüple basın arasında da yanlış anlamalardan dolayı iletişim kopukluğu oluştu. Bunu düzeltmek istiyoruz. Dünkü toplantımız iptal olduğu için basın mensuplarından özür diliyorum. Yayıncı kuruluşun programını unutmuştuk. Ancak yazıldığı gibi kimseden korkmam, kaçmam. Alem-i Cihan karşımda olsa korkmam" dedi.

YABANCILAR GECİKTİ

Özalan, şöyle devam etti: "İkinci etap için gittiğimiz Erzurum'a yabancı oyuncuları da götürmek istiyorduk. Ancak olmadı. Bir hafta 10 günlük bir gecikmemiz oldu. Bu doğrudur. Elde olmayan nedenlerden dolayı bu transferler gecikti. Örneğin kaleci Borjan'la görüştük anlaştık. O transfere oldu gözüyle bakınca, başka arayışa da girmedik. Fakat sonradan kendisi başka takıma imza attı. Keita'yı hoca istemedi diye yazıldı, öyle bir şey yok. Onu en çok isteyen benim. Protokol için havaalanına gittiğimizde başka bir takımla anlaştığını söyledi. Yapacak bir şey yok. Tshibumbu alternatif bir oyuncuydu. Samsun'a geldi oturdular konuştular anlaşamadılar. Orada da benlik bir durum yok."

ZEREN'E YALVARDIM

"Sportif Direktör Coşkun Zeren'in ihalesini bana bırakmaya çalıştılar. Ona da eyvallah. Rüştü Araboğlu ve Ömür Tekin şahittir, Sportif Direktör Coşkun Zeren'i aldığı karardan vazgeçtirmek için ofisine gidip, yalvaran benim. Tam 1,5 saat kendisine dil döktüm. Ben onunla çalışmaktan dolayı mutluydum. Hatta kendisine hiçbirşey yapmasan da; gel başımızda dur bize ağabeylik yap dedim. Ben niye kavga edip, ayrılayım. Biz burada başarılı olmak için varız, basının da bunda büyük emeği olacak. Doğru neyse onu yapmak lazım. Şu ana kadar mevcu takımda da her şey istediğim gibi gidiyor. Elimde olan kadrodaki oyuncular tüm herşeylerini ortaya koyuyor. Onlara da teşekkür ederim."

HEPSİNE KEFİLİM

"Bazı transferleri gizli tutmak istiyoruz. Ülke olarak o kadar kirli ve karmaşık bir menajerlik sistemiyle çalışıyoruzki, olacak işi yaptırmıyorlar, olmayacak işi yapmaya çalışıyorlar. Haliyle de çok fazla isim yazılıyor, çiziliyor. Transferleri açıklama konusunda yetkili ben değilim. Ben referansla oyuncu almam, videodan izleyip de oyuncu almam. İnandığım bildiğim oyuncuyu alırım. Gelecek tüm yabancıların kefili benim. Bunların hepsi tanıdığım bildiğim oyuncular. Yakından takip ettiğim oyuncular. Transfer dönemleri maalesef böyle karmaşık geçebiliyor. Ancak önemli olan bunun sonunda istediklerinizi alabilmeniz. Ben de istediğimiz isimleri alacağımıza inanıyorum."

YABANCILARI AÇIKLADI

"Davy Angan'a artık kendi oyuncumuz diye bakıyoruz. Kulübünden kağıt bekliyoruz. Bu aslında kendisinin halletmesi gereken bir durum. Ancak biz kendimiz çözmeye çalışıyoruz. Angan çok beğendiğim bir oyuncu. Samaras'ı ikna etmek için geldiğim günden beri uğraşıyorum. Kim devreye girerse girsin, benim çok iyi dostumdur. Türkiye'de benden başka bir takımda oynamaz. Pazar veya pazartesi günü Samsun'a gelecek. Mohamed Larbi bu akşam uçağa biniyor. Yunan kaleci Mihalis Sifakis'le görüşüyoruz. Samaras'a antrenman programı verdim özel olarak çalışıyor. Mohamed Larbi inandığım bildiğim bir oyuncu, çok başarılı olacağına inanıyorum. Kaleci Sifakis hazır olarak geliyor."

TAHTAMIZDA SIKINTI YOK

"Yönetim transfer yapıyorsa tahta kapalı olur mu arkadaşlar. Bazı takımlar var bu ligde transfer yapıyorlar ama tataları açılmayacak. Biz öyle değiliz. Takımdan gidecek olan oyuncular da. Ankaragücü maçında tüm oyunculara şans verdim, Giresunspor maçında da herkesi oynatmayı düşünüyorum. Bu maçın ardından da gereken raporu hazırlayıp, gidecek oyuncuları da belirleyeceğiz. 6-7 yabancı gelirse sayımız artıyor, muhakkak yollarımızı ayıracağımı oyuncular olacak. Bunun raporunu ben yönetime sunacağım kararı onlar verecek. Kimse karamsarlığa kapılmasın. Samsunspor hedeflediği noktada olacaktır. Buna bizim gibi tüm şehir inansın ve bizlere destek olsun."