Miting ve bir dizi ziyaretler için karayoluyla Samsun'a gelen MHP genel başkan adaylarından Meral Akşener, MHP'nin Samsun'da kazandığı tek başkanlık olan Asarcık Belediyesi'ni ziyaret etti.

Belediye binası önünde Belediye Başkanı Şerif Kılağuz ve partililer tarafından karşılanan Akşener, burada kısa bir konuşma yaptı. Akşener, MHP'yi arı gibi çalışan bir muhalefet haline getireceklerini söyleyerek, şöyle dedi:

"Bizi yönetenlerin, güç sahiplerinin 'Alternatif yok. Muhalefet yok' diye alay eder gibi şikayetleriyle karşı karşıya kaldık. Şimdi önce kongremizi yapacağız. Önce büyük kurultayımızı yapacağız. Sonra Allah'ın izniyle MHP'yi arı gibi çalışan bir muhalefet partisi haline getireceğiz. 'Millet iradesine gidelim' diyorlar ya, diyeceğiz ki o zaman 'Hadi bakalım millet iradesine.' Vallahi kaçacaklar, billahi kaçacaklar. Milletin iradesinden göreceksiniz kaçacaklar. Vesayet altında tanzim edilmiş bir muhalefet anlayışını ortadan kaldıracağız. Ülkemizin kardeşlik hukukunu, ekonomisini, dış politikasını, gençlerimizin umudunu yeni baştan canlandıracağız. Bakan çocuklarının değil vatan çocuklarının iş bulduğu, hayatını idame ettirdiği, milli gelirin eşit dağıtıldığı bir Türkiye'yi de inşallah iktidarımızda gerçekleştireceğiz. Bu yürüyüş iktidar yürüyüşüdür."

Meral Akşener konuşmasının ardından belediyeyi ziyaret etti.