Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi ile Samsun-Sinop-Amasya Barolarının gerçekleştirdiği ''HMK Uygulamaları ve Getirilen Yenilikler-İstinaf'' konulu eğitim semineri Samsun Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcısı İsa Fidan Konferans Salonu'nda yapıldı.

Seminere, Ankara 1. Ticaret Mahkemesi Başkanı İlker Koçyiğit, İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Serdar Kale, TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Tamer Şahin, Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz ve avukatlar katıldı.

AKSAKLIK YAŞANACAK
Amaçlarının, yeni bir uygulama olacak istinaf mahkemeleri ile ilgili hukukçuları bilgilendirmek olduğunu ifade eden Baro Başkanı Kerami Gürbüz, ''İstinaf mahkemeleri uygulamasıyla birlikte 1. derece mahkemelerden 859 hakim, istinaf mahkemelerinde üye olarak görev yapacak. Biz bunun gerçekleşmesi durumunda yetkin, mesleğinin zirvesine ulaşmış birinci derece hakimin ayrılmasıyla ilk derece mahkemelerde aksaklık yaşanacağı ve işleyişin yavaşlayacağı endişesini taşıyoruz. Biz, yargıya tecrübelerini aktarmaları için istinaf mahkemelerinde en az 1'er üyenin 25 yıl kıdeme sahip en az 50 yaşından gün almış avukatlar arasından hakim olarak atanmasını öneriyoruz. Bununla alakalı yasa değişikliği yapılmasını talep ediyoruz'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU