Samsun İş Kadınları Derneği (SAMİKAD) mart ayı olağan toplantısı Samsun Yelken Kulübü'nde yapıldı. Toplantıda, dernek üyesi Fatma Yıldırım da ''Toplumsal Cinsiyet Rolleri'' konulu bir seminer verdi.

NÜFUSUN YARISIYLA KALKINMA OLMAZ
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren SAMİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Münevver Uğurlu, kadının ekonomiye katılım oranının çok düşük olduğunu söyledi.

Uğurlu, ''Ülke nufusunun yarısı kadın, kadının ekonomiye katılması olmazsa olmaz. SAMİKAD'ı kurma nedenimiz bu oranı bir tık yukarıya çekmek, iyileştirmek. Hepimiz buna inanırsak bütün oluruz. Birlikte olmalıyız, ancak o zaman başarıyı, huzuru ve gelişmişliği konuşabiliriz. Kadınlar erkek meslektaşlarıyla aynı kariyer fırsatına erişmeli. Dünyada 24 saat ticaret yapılıyor. Bu hıza, nüfusun bir yarısıyla erişememiz mümkün değil. Kalkınma için kadınların da ekonomide etkin rol alması gerekiyor. Kadınlarımıza iş alanları ortaya çıkarmak için önce bölge envanteri çıkarılmalı. Kadının hayata ve karar mekanizmalarına katılımı, kadına yönelik şiddetle mücadele, başlıca işlenmesi gereken konular. Biz dernek olarak kadınlara iş yaşamında mentörlük yapmaya gayret ediyoruz, genç kadınları girişimci olmaları konusunda yüreklendiriyoruz. Üniversite öğrencileri, geleceğimiz için çok önemli bir yerde. İş yaşamına dolu dolu katılmalarını sağlamalıyız'' dedi.

Zerrin SOMUNCU