Medicana Samsun Hastanesi'nin 6. kuruluş yıldönümü nedeniyle konferans salonunda kokteyl düzenlendi. Kokteyle, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, Medicana Samsun Hastanesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Remzi Karşı, Medicana Samsun Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Murat Küsdül, hekimler ve hastane personelleri katıldı. Hastanenin 6 yılını anlatan tanıtım filminin izlenmesi ve yapılan konuşmaların ardından Medicana Samsun Hastanesi'nin 6. yıldönümü için pasta kesildi.

HEDEFLERİN ÖTESİNE GEÇİLDİ

Kokteylin ardından konuşan Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, "6 yıl insan ömründe hiç de kısa bir süre değil ama çabuk geçtiğini görüyoruz. Baktığımızda hedeflerimizi gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Sadece yatak sayısında, hizmet kalitesinde değil, sosyal sorumluluk konusunda da hedeflediğimizin daha da ötesine geçtiğimiz çalışmalar yaptık. Bu başarılar bir kaç kişinin eseri değil, tepeden tırnağa emeği geçen herkesi kutluyorum" ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ HASTANELERDEN BİRİYİZ

Samsun'un ve Karadeniz'in en popüler hastanesi olma iddialarını gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ölmez, "Türkiye'de sayılı önemli hastanelerden biriyiz. Sadece hastane kapasitesi, büyüklüğü anlamında değil, hizmet kalitesi ve hasta memnuniyeti açısından da sayılı hastanelerden biriyiz. Borsan Grup bir çok sektörde dünyanın bir çok yerinde faaliyet göstermekte, sağlık sektörü de bu alanlardan biri. Sağlık alanındaki gelişmeleri takip ettikçe iyi ki bu sektöre girmişiz diyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda da başarımızın devam edeceğine inanarak nice 6 yıllara diyorum" şeklinde konuştu.

SAMSUN'U MUAYENE ETTİK

Hastanenin 6 yıllık çalışmalalarını değerlendiren Medicana Samsun Hastanesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Remzi Karşı, "Bizim hedefimiz, Karadeniz'in sağlık merkezi olmaktı. İlk hastamızı 8 Ağustos 2011 tarihinde aldık. 2011 yılında hasta sayımız 70 binken, bu yıl şu ana kadar 290 bin hastaya tedavi sağladık. Bu şu anlama geliyor; biz bu 6 yıl boyunca tüm Samsun'u bir kez muayene etmişiz, Bafra'yı, Çarşamba'yı bir kez daha muayene etmişiz. Yani biz 1.5 milyon insan tedavi etmişiz. Bu çok büyük bir rakam" dedi.

BİRBİRİMİZE SIMSIKI BAĞLIYIZ

Karşı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: " Yürekten birbirimize sımsıkı bağlıyız. Bu yüzden onlar özel hastane, biz Medicana'yız. Hastanemizin 6 yılı için hazırlanan videoyu izlerken çok duygulandım. Biz bu işe başlarken hedeflerimizi koymuştuk. Hedeflerimiz kalite temelli hizmet vermek, ulaşılabilir olmak, gerçek anlamda özel bir hastane olmak, başarılamayanı başarmak, sosyal sorumluluklar almak, kültürü ve sanatı birleştirmek, spora destek olmaktı. Baktığımızda bütün hedeflerimizi gerçekleştirdiğimizi görüyorum."

EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞI

Yıllar içinde artan hizmet kalitesini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Karşı, "Hastanemiz açıldığında 165 yataklıydı, 2014 yılında bu rakam 183'e, 2015'te 272'ye yükseldi. Yüzde 11,3 oranına sahip yatarak tedavi gören hasta oranıyla başladığımız yolculuğumuzda hasta sayımız 7 bin 700 iken 2011 yılında bu rakam 40 bine yükseldi. Toplamda 170 bin yatış sağladık, yani Atakum nüfusu kadar insanın hastanemizde misafir ettik. Türkiye'nin geleceği olan 6 bin bebek ismini hastanemizde aldı. Kimine Ahmet dedik, kimine Ayşe dedik. Ameliyatlarımıza 83 bin hasta kabul ettik. Yani Terme ve Yakakent nüfusu kadar insanı hastanemizde ameliyat ettik. Bunlar ölçek olarak çok büyük rakamlar. Bunlar hastanemizin hedeflerine ulaşmak için gösterdiği çabaların karşılığı" dedi.

100 MİLYON LİRA CİRO

Bu yılın ilk 7 ayında da hedeflerini yüzde 100 oranında tutturmuş en iyi hastane konumunda olduklarını vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Karşı, "İlk açıldığımız yıl 9 milyon liralık ciroya sahipken bu yıl sonu itibariyle 100 milyon liralık ciroya ulaşılacak. 2016 yılı itibariyle yöresinin en değerli 3 hastanesinden biri Medicana Samsun Hastanesi. Geçtiğimiz sene söz verdiğimiz gibi tıbbi teknolojilerimizi yenilemeye başladık. Biz Karadeniz'de yapılmayan işlemleri yapmayı düşlüyoruz. Günde 1000 kişiye ayakta tedavi sağlamayı düşlüyoruz. Ayda bin ameliyat yapmayı düşlüyoruz. Bunları gerçekleştireceğimize inancımız tam" şeklinde konuştu.

EN GÜVENİLİR MERKEZ

Medicana Samsun Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Murat Küsdül ise "6 yılın sonunda hastanemizi bölgenin en güvenilir merkezi haline getirmiş bulunmaktayız. Tüm ekip arkadaşlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize kurumumuza kattıkları değer için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Berk ASKAR