Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Samsun programının ikinci durağı Havza'da partisinini ilçe başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette Demircan'ı Kaymakam Vekili Engin Tok, Belediye Başkanı Murat İkiz, Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Keçeci, AK Parti İlçe Başkan Sebahattin Özdemir, STK temsilcileri ve partililer karşıladı.

DAHA İLERİ GİDECEĞİZ

Bakan Demircan'ın ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarını ve ilçede önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden Belediye Başkanı İkiz, "Hastanemiz hizmete girdi. Termal Fizik Hastanemizin ise inşaatı bitti. Havza Organize Sanayi Bölgesi tamamlandı. Kısa süre içinde termal turizm konusunda ilçemizde yapılacak yatırımın temeli atılacak. Havza hızla gelişiyor. Bundan önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Sayın Bakanımın destekleri ile ilçemiz daha ileriye gidecektir" dedi.

SELAM GETİRDİM

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, siyasette gücünün kaynağının millet olduğunu ifade ederek, "Millet bize yetki verir, bizler size hizmet ederiz. Dolayısı ile gücümüzü sizden alırız. Bize bu görevi tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Sizlere Değerli Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın selamlarını getirdim" diye konuştu.

'ÖNCE İNSAN' DEDİK

AK Parti döneminde sağlık alanında önemli gelişmeler yaşandığını belirten Bakan Demircan; "Biz 'önce insan' dedik. Merkeze insanı koyduğumuz için insanı esas aldığımız için yaptığımız çalışmalar insana dokunan şekle dönüştü. Bundan sonra gelişim ve kalite dönemi başlıyor. Sağlıkta uluslararası sahaya hizmet üretebilecek kadar sağlık hizmetlerinin seviyesini de yükseltiyoruz" ifadelerine yer verdi.

ONLARIN YERİNE DE ÇALIŞIYORUZ

Bakan Demircan, Türkiye'nin sadece 80 milyon vatandaşına değil, 3,5 milyon sığınmacıya da sağlık hizmeti verdiğine dikkat çekerek, "Öyle büyük bir ülkeyiz ki insanlığının vicdanını temsil ediyoruz. Bakın 100 bin 200 bin mülteciyi kabul edemedi koskoca Avrupa. Biz onların yapması gerekeni de yapıyoruz" dedi.

Demircan'a AK Parti milletvekilleri Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı ve İl Başkanı Muharrem Göksel eşlik etti.