Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven ile Samsun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Şener Aydın, Atakum Belediyesi tarafından Mevlana Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde açılışı gerçekleşecek olan spor tesislerini gezdi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Güven ve Aydın'a tesisler hakkında bilgi verdi. Tesiste futbol oynayan çocuklarla sohbet eden futbol adamları, Başkan İshak Taşçı'yı kutladı.

GÜVEN: TAKDİRLE TAKİP EDİYORUZ

Samsun'da sportif alanlarının artmasını önemsediklerini söyleyen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölge Müdürü İbrahim Güven, "Yerel yönetimlerin sportif faaliyetler için yeni alanlar oluşturması, özellikle çocuklarımızın spor ile iç içe olabilmesi noktasında son derece önemlidir. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın bu kapsamdaki çalışmalarını takdirle takip ediyoruz. Son olarak hayata geçirilen spor tesislerinin özellikle bölgedeki çocuklar tarafından sevilmesi ve engelli bir minik yavrumuzun burada engellerinden kurtulması dikkatimizi çekti. Başkan Taşçı'dan bize tesisleri gezdirmesini rica ettik. Gördük ki başarılı bir proje hayata geçirilmiş. Başkan Taşçı'yı kutluyoruz, bu tür çalışmaların tüm yerel yöneticilere örnek olmasını istiyoruz' dedi.

AYDIN: AİLELERİN GÖZÜ ARKADA KALMIYOR

Futbolun çocuklar için bir tutku olduğunu söyleyen Samsun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Şener Aydın, "Hızla betonlaşan mahalleler, sokaklar maalesef ki çocuklara spor yapacak alan bırakmıyor. Özellikle futbol tutkusu olan çocuklar, bu tutkularından uzak kalıyor. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı işte bu noktada çocuklara büyük bir imkan sundu. Ailelerin, çocukları oynarken gözlerinin arkada kalmayacağı bir alan oluşturmuş. ASKF olarak bu yaklaşımdaki projeleri destekliyoruz. Tesislerin, Atakum ilçesine hayırlı olmasını diliyoruz. Başkan Taşçı, vizyonuna ve misyonuna yakışır bir tesisi ilçeye kazandırdı" diye konuştu.

SPORTİF ALANLARIN SAYISI ARTACAK

Projenin detayları hakkında TFF Bölge Müdürü İbrahim Güven ve ASKF Başkanı Şener Aydın'a bilgi veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Atakum ilçesi hızlı bir şekilde büyüyor. Bu büyümenin beraberinde getirdiği değişim ve gelişim sürecini hızlandırmak gerekiyor. Başlıklarımız arasında sportif alanların arttırılması var. Bu noktadan hareketle projelerimizi ardı ardına hayata geçiriyoruz. Son olarak da Çakırlar Korusu'ndaki sportif alanı ve ardından Mevlana Mahallesi'ndeki bu kapsamlı tesisi ilçemize kazandırdık. Spor alanlarının, yeşil alanların sayısını hızla arttıracağız. Çocuklarımıza spor alanları, vatandaşlarımıza nefes alabilecekleri alanları kazandırmaya devam edeceğiz. İki kıymetli futbol adamının tesislerimize ve çalışmalarımıza yönelik övgü dolu sözleri bizim doğru yolda olduğumuzun göstergesi" dedi.