Sıcak hava ve şehir koşuşturmacasından bunalan vatandaşlar, stres atmak için pazar gününü fırsat bilerek oltasını alıp sahillere akın etti. Ancak vatandaşlar aradıkları balık bolluğunu bulamadı. Balığa ulaşma ve çevre konusundaki sıkıntılarını aktaran 40 yaşındaki Murat Sert, "Bölgede hem yeterli balık yok, hem de insanlar sıkça geçtiğinden oltalarımızı rahatça atamıyoruz. Balığın bol olduğu yerlere vatandaş giremiyor" dedi.

LİMANA GİREMİYORUZ

Türkiye'nin hiçbir şehrinde limanların iç tarafında balık tutmanın yasak olmadığını savunan Sert, "Samsun Limanı'nın özelleştirilmesinden sonra mendireklerin iç tarafında balık tutulması yasaklandı. Kocaman ve gereksiz bir alan tel çevirilerek kapatılmış. Orada balık çok fazla. Eskiden biz ailece oraya gider, keyifli bir şekilde balığımızı tutardık ancak Samsun'da böyle bir durum var. Balık tutmaya çalıştığımız yerler çok bakımsız. Biz burada istediğimiz gibi, rahatça balık tutamıyoruz" ifadelerini kullandı.

SORUMSUZ DAVRANILIYOR

Sahilde balık tutmaya çalışan 45 yaşındaki Gönül Kandemir ise, "Balık tutamıyoruz çünkü çoğu yer yasaklandı, buralara da balık az geliyor, tutmaya çalışan insan fazla. 1 ay önce istavrit tutmak için gelmiştik, galiba halkımızda bu konuda sorumsuz davranıyor. O zaman daha yavru istavritler tutuluyordu, yavru istavriti tutarsanız; şimdi olduğu gibi balık bulamazsınız" sözlerini kaydetti.

BUNDAN İYİ EĞLENCE YOK

Sahile sık sık gelip burada huzur bulduğunu ifade eden 53 yaşındaki Mehmet Koca, "Temiz ve serin hava, huzurlu ortam. Bundan iyi bir eğlence bulamazsınız. Stresimizi atıyoruz, balık tutuyoruz ve yiyoruz. Sıcak havalar nedeniyle balıklar, suyun derinliklerine kaçtığı için avlanmakta güçlük geçiyoruz" şeklinde konuştu.

Berk ASKAR