Giresun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Angın, hasat olgunluğuna ulaşmadan toplanan fındıklarda randıman ve kalite kaybı yaşanacağına işaret etti.

TOMURCUKLARA DİKKAT

Fındığın en iyi hasat edilme şeklinin yerden toplanması olduğuna dikkati çeken Angın, "Bu sebeple elverişli bahçelerde yerden toplanarak hasat edilen fındıklar tam hasat olgunluğunda toplandığından randıman ve kalite iyi olacak, ayrıca bir sonraki yılın mahsulünü oluşturacak tomurcukların da zarar görmemesi sağlanacaktır" dedi.

Angın, fındığın daldan elle toplanarak hasat edilmesinde dalların birbirine sürtünmemesi gerektiğine işaret ederek, çotanakların dala birleştiği yerden tek tek koparılmasına ve tomurcuklara zarar vermemek için sıyırma şeklinde toplama yapılmamasına üreticilerin dikkat etmesi gerektiğini kaydetti.