Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN) Karadeniz bölge toplantısını Samsun'da gerçekleştirdi. Toplantıya, EĞİTİM-SEN Genel Başkanı Kamuran Karaca'nın yanı sıra Samsun, Sinop, Amasya, Tokat ve ilçelerinden sendikalılar katıldı.

5 BİN ÖĞRETMENE SORUŞTURMA
Türkiye'deki siyasal sürecin, sendikal faaliyetleri tıkadığını ifade eden EĞİTİM-SEN Genel Başkanı Kamuran Karaca, ''Hükümet bütün sendikal faaliyetleri suç kapsamına almaya çalışıyor. Şu anda 5 bine yakın arkadaşımız soruşturma kapsamında, bu sayının daha sonraki grevlere katılanları da hesaba katarsak 10 bine çıkacağını düşünüyoruz'' dedi.

ÖLENLER HEP DEMOKRAT
Kürt sorununun barışçıl temelde çözülmesiyle ilgili EĞİTİM-SEN ve KESK'in birçok bedel ödediğini kaydeden Karaca, ''O tavrımız devam edecek. Sivillerin ölümünü şiddetle kınıyoruz. KESK eğer şiddetin her türlüsünü kınamazsa demokrat olamaz. Duyarlı olmak zorundayız. Kaderin cilvesi ya kim bomba patlatsa ölenler hep demokratlar oluyor. Yine hep bedeli biz ödüyoruz. Ankara'da patlayan bombada ölenlerin yarısı sosyal demokratlar ya da devrimci kökenden gelen insanlar. Şiddetle bu tür saldırıları kınıyoruz. Yenilerinin yaşanmamasını diliyoruz'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU