Öz Taşıma İş Sendikası Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte sendika üyeleri piknikte bir araya geldi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl Temsilcisi Ahmet Özdemir, pikniğe katılım gösteren herkese teşekkür etti.
Ardından, Öz Taşıma İş Genel Başkanı Mustafa Toruntay üyelere seslendi. Öz Taşıma İş Sendikası olarak büyük bir aile olduklarını dile getiren Genel Başkan Toruntay, 'Sendika deyince sadece sözleşme yapıp giden sendikalar geliyor aklımıza. Ancak sendika sadece sözleşme imzalayıp giden bir kurum olmamalı. Sosyal sendikacılık yönünü önde tutan bir anlayışımız var. Biz üyelerimizle sünnetlerde, pikniklerde ve daha farklı etkinliklerde birlikte olmayı istiyoruz. Ve bütün programlarımızı da buna göre yapıyoruz. Kayseri HAK-İŞ konfederasyonu için de, bizim için de çok önemli. Türkiye'deki 81 ilden konfederasyonumuzun en çok üyesinin olduğu yer Kayseri. HAK-İŞ olarak 1 Mayıs kutlamalarını, diğer konfederasyonlarla ayrılıp kutlamaya başladıktan sonra ilk kez Kayseri'ye gelmiştik ve Kayseri'de kutlamıştık. Daha sonraki etkinliklerimizde de hep birlikte olacağız' diye konuştu.

İleriki dönemlerde yapılacak projeler yakında bilgiler veren Toruntay sözlerini şöyle sürdürdü;
'Bundan sonraki süreçte sadece Kayseri'ye değil Kayseri'nin dışında da raylı sistemlerle alakalı faaliyet yürüten birçok şehirde öncülük edip yatırımlar yapıyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte bu işletmenin daha ileriye gitmesi için bizim üzerimize düşen ne varsa bunu yapmak için her zaman hazırız. İşçi işveren dengesini her zaman gözeterek, dengede tutarak bu mücadeleyi birlikte vereceğiz. İnanıyorum ki gelecek günlerimiz bu günlerimizden daha güzel olacak. Şu anda Temmuz istatistikleri yayınlandı. Sendikamız iş kolumuzun en büyük sendikası. 5 yıl gibi kısa bir sürede bütün arkadaşlarımızın Kayseri'de olduğu gibi diğer illerde de iş arkadaşlarımızın bize teveccühüyle 21 bin 500 çalışanla iş kolumuzun en büyük sendikasıyız. Bizden 20-30 sene önce kurulan sendikalar bizim gerimizdeler. Geçen hafta Konya'da Öz Taşıma İş Sendikamızın il temsilciğini açtık. En kısa sürede Kayseri'de de Öz Taşıma İş sendikamızın il temsilciliğini açacağız. Konya'da toplu iş sözleşmesi devam ediyor. Bir aylık süre içerisinde onların da toplu iş sözleşmesini bitirip Kayseri'de de HAK-İŞ'in en büyük sendikalarından biri olmak için devam edeceğiz. Bu iş yerinde de huzuru ve barışı birlikte temin edip çalışmalara devam edeceğiz.'

Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu ise, Ulaşım A.Ş. olarak çok hızlı bir büyüme sürecine girdiklerini kaydetti. Feyzullah Gündoğdu, 'Geçtiğimiz yıl 250 olan personel sayımız şu anda 700'lerin üzerine doğru çıkmakta. Taşeron işçilerimizi de üzerine koyduğumuz zaman bin kişinin üzerinde personele sahibiz. Şirketimizi daha ileriye götürebilmek için azami derecede gayret ediyoruz. Hepimiz ayrı ayrı önemli işler yapıyoruz. Birimizin işinde bir aksaklık olsa genel olarak şirketin başarısına da yansıyacak. Eğer bir şeyleri başarabiliyorsak bunu hep birlikte yapıyoruz. Burada hepimizin üzerine düşmesi gereken bir konu var o da çalışma ortamında huzurun bozulmaması. İş anlamında bir sıkıntımız yok. Çok şiddetli bir büyüme içindeyiz. Bir yıl içinde üç kat büyüme gerçekleştirdik. Eksiklerimizi en kısa sürede tamamlamaya çalışacağız. Bu süre zarfında hepimiz daha gayretli ve anlayışlı davranarak bu süreci birlikte atlatacağız' ifadelerini kullandı.

Öz Taşıma İş Genel Başkanı Mustafa Toruntay: