CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Beşiktaş Konyaspor Süper Kupa maçında, "Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa" yazılı pankartın stada alınmadığı iddiasını eleştirdi.

Bunun bir siyasi tavır olduğunu ve ülkenin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan bir hakaret niteliği taşıdığını dile getiren Akcagöz, "Süper Kupa maçı, isterdik ki, her türlü baskıdan uzak olsun. Ancak gördük ki ufacık bir pankarta bile tahammül kalmamış. Bu nasıl düşmanlıktır, anlamak mümkün değil. Siz kimin ülkesinde kime yasak koyuyorsunuz? Mustafa Kemal adını taşıyan bir pankartı hangi gerekçeyle ve neden stada sokmadınız? Bu kadarı da olmaz. Burası Samsun. Atatürk'ün şehri. Milli mücadele şehri. Bu ne cürret?" dedi.

Maçta yeterli güvenlik önemlerinin alınmadığını da savunan Akcagöz, "Kelebek bıçağı ile elini kolunu sallaya sallaya stada gir ama elinde Atatürk yazılı pankart varsa, gireme. İşte geldiğimiz nokta budur. Öyle bir hale geldik ki, sanırım bunlar 19 Mayıs 1919'da yaşasalar, Atatürk'ü, Tütün İskelesi'ne yanaştırmazlardı" diye konuştu.