Temmuz ayında suni tohumlama kursu düzenleyen Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası, talepler üzerine bir kurs daha organize etti. Kurs hakkında bilgi veren Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya, kurs sonunda kursiyerlere Bakanlık onaylı Suni Tohumlama Sertifikası verileceğini belirterek, bu sertifikanın veteriner hekimler için önemli olduğunu dile getirdi.

TEORİK VE PRATİK DERSLER VERİLİYOR

Temmuz ayında ilk kursu düzenlediklerini, şimdi de ikinci kursu başlattıklarını ifade eden Başkan Çetinkaya, Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası olarak genç veteriner hekimlere, belli dönemlerde suni tohumlama kursu verdiklerini dile getirdi. Kursun başladığını ve bir hafta süreceğini kaydeden Çetinkaya, 'Teorik ve pratik olmak üzere iki aşamada gerçekleşecek. Teorik dersler, Veteriner Hekimler Odası'nda alanında uzman kişiler tarafından veriliyor. Pratik dersler ise tespit edilen uygun bir noktada yürütülüyor' şeklinde konuştu.

14 KİŞİ SERTİFİKASINI ALDI

Kursun, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan alınan izin doğrultusunda Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütüldüğünü belirten Başkan Çetinkaya, kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere bakanlık onaylı suni tohumlama sertifikası verildiğini aktardı. Sertifikasının veteriner hekimler için önemli olduğuna dikkat çeken Çetinkaya, 'Çünkü bir veteriner hekimin suni tohumlama yapabilmesi için, bu sertifikaya sahip olması gerekiyor. Talepler çok yoğun, eylül ayının sonunda da uygun olursa kurs düzenlemeyi düşünüyoruz. Temmuz ayında düzenlediğimiz kursumuza 15 kişi müracaat etti, 14 kişi sertifikasını aldı' ifadelerini kullandı.

Kursun ilk gününde OMÜ Veteriner Fakültesi Dölleme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mesut Çevik, genç veteriner hekimlere sunum yaptı.

Zeynep Irmak ÖCAL