Sarıtaş Mahallesi'ndeki harabe haldeki okul binasını baştan sona yenileyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Sarıtaş Köy Konağı olarak hizmet vermeye başlayan konakta mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

GELENEKLER YAŞATILIYOR

Köy Konakları projesini hayata geçirmekte amaçlarının eski ve harabe haldeki okulların yenilenerek mahalle sakinlerine yeni bir yaşam alanı oluşturulması olduğunu ifade eden Başkan Taşçı, 'Köy Konakları projesini önemsiyoruz. Bu proje ile köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim merkezlerindeki eski ve harabe haldeki okulları onarıyoruz. Baştan sona yenilediğimiz okullar, mahalle sakinleri ve bu mahallelerimizi ziyaret edenler için bir buluşma yeri haline geliyor. Bu sayede örf ve adetler, gelenek ve görenekler yaşatılıyor. Sarıtaş, Kabataş ve Çobanözü Mahallelerindeki Köy Konakları tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine açıldı. Çakırlar ve Alanlı Mahallelerimizde ise çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Öte yandan köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim merkezlerinin eksiklerinin giderilmesi, ilçe merkezindeki mahallelerde gerçekleştirilen çalışmaların bu mahallelerimize kazandırılması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz' dedi.

TAŞÇI SÖZLERİNİ TUTUYOR

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'yı, mahalle sakinleriyle birlikte Köy Konağı'nda ağırlayan Sarıtaş Mahallesi Muhtarı Muhammet Aslan, 'Tarihi bakımdan Atakum ilçesinin en eski yerleşim merkezlerinden birisi olan mahallemizde, tarih boyunca görülmemiş hizmetlerle buluşuyoruz. Artık mahallemizde çamurlu yollar yok, beton ve kilitli parke taşlı yollar var. Yanına yaklaşmaya korkulan harabe haldeki eski okul yerimiz artık örnek bir köy konağı haline geldi. Daha birçok çalışma mahallemizde sürüyor. Başkan Taşçı bize 'merkezdeki mahallelerle aranızda hizmet farkı kalmayacak' diye söz vermişti. Bu sözünü tuttuğu için teşekkür ediyoruz' şeklinde konuştu. Kuzineli soba üzerinde kestane ve patates pişiren, çay demleyen vatandaşlar Köy Konağı sayesinde bir arada olabildikleri bir yere sahip olduklarını belirterek Başkan Taşçı'ya teşekkür etti.