Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS'de soruların sızdırılmasına ilişkin 54'ü tutuklu 230 kişi hakkında açtığı davanın ilk duruşması başladı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmayı, sanık, şikayetçi ve avukat sayısının fazla olması nedeniyle paravanın açılmasıyla birleştirilebilen Ankara 9. ve 11. Ağır Ceza Mahkemelerinin salonunda görüyor.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma başlamadan önce Ankara 2.Ceza Dairesi Başkanı Musa Yeşil, duruşmayla ilgili bilgi verdi. Duruşmayı 5 gün üst üste yapmayı planladıklarını belirten Yeşil, 54 tutuklu sanığın savunmalarını almayı planladıklarını ifade etti. Yeşil, 'İddianamenin okunup okunmamasıyla ilgili talepleri alacağız. Daha sonra savunmalara geçeceğiz. Günlük ortalama 15 kişinin savunmasını almayı planlıyoruz' dedi.

Sanık savunmalarının ardından avukatların beyanlarını alacaklarını kaydeden Yeşil, 'Mesai saatleri içerisinde duruşma yapmayı planlıyoruz. Tutuksuz sanıkların savunmasını 5 gün içinde almayacağız' ifadelerini kullandı.

25 Mart Cuma gününe kadar devam edecek olan duruşmada sanıklar, 'silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık' suçlarından yargılanacak.