Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, derneklerinin hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadığını söyledi.

Haberaks TV ekranlarında Burcu Düzgün'ün sunduğu Haberin Sesi programına katılan ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, Atatürk'ü, Atatürkçülüğü, Türk Devrimini ve Atatürk ilkelerini tanıyıp benimsetmek için bilimsel, kültürel, sanatsal ve toplumsal çalışmalara öncelik verdiklerini ifade etti.

Özkefeli, "Bizim önceliğimiz gençlik, genç üye sayısını arttırmak ve nitelikli gençlik oluşturmak. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak 'Düşünce Okulu' kurmayı ve hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Gençleri eğitimle destekleyerek lider, sorgulayan ve bilinçli bireyler oluşturmayı hedefliyoruz. ADD siyasi partiler üstü bir dernek. Bizim her partiden üyemiz var. Biz CHP'nin yada hiç bir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Biz Atatürk diyoruz ve Atatürkçülük diyoruz" diye konuştu.

DİNE DEĞİL GERİCİLİĞE KARŞI
Düzgün'ün 'Türkiye Atatürk ilkelerinden uzaklaşıyor mu?' sorusunu da yanıtlayan Özkefeli şunları söyledi: "Atatürk'e göre laiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürlüğü demektir. Atatürk'e göre laiklik asla dinsizlik olmadı. Atatürk, İslam dinine büyük önem vermiştir. Atatürk'ün karşı olduğu gericiliktir, din ve devlet işlerinin birbirine karıştırılmasıdır."

Pirsu DÜZGÜN