PTT Samsun Başmüdürlüğü, TSE yetkilileri tarafından yapılan belgelendirme tetkikleri sonucunda kazanılan TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazandı.

Belgenin teslimi için PTT Başmüdürlük binasında düzenlenen törene İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlçe Müftüsü Yahya Polat, TSE Bölge Koordinatörü Adnan Bahadır, TSE Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı, TSE Baş Tetkik Görevlisi Yasin Duru, PTT Başmüdürü Adnan Sert, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve personel katıldı.

ÖRNEK BİR KURUM
Törende konuşan Kaymakam Turan Atlamaz, TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetimi belgesihih kendisinin yöneticilik yaptığı birimde yaşadığı bir süreç olduğunu belirterek, "Bu dinamik bir kavramdır, durağan bir kavram değildir. Olay şimdi başladı. Çağımız hayatın git gide karmaşıklaştığı kalitenin baş döndürücü bir hızla yarıştığı, inavasyon denilen bir gerçeği yani kendini yenileme denilen teknik terimidir. Artık yarınları belirlemede belirleyici bir çağı yaşıyoruz. Ben yeterliyim devri bitti. Hizmet verdiğim hedef kitlemi en mutlu edecek hizmetlere imza atacağım demektir. PTT Başmüdürümü ve personelini canı gönülden kutluyorum. Artık yeniliği takip edemeyen kendisini bu yeniliğe adapte edemeyen kurumlar dökülüyor. Öyleyse PTT, kamu kurumları içerisinde piyasa mantığı ile kendini yenileyen örnek bir kurumdur. TSE belgesi de bunu tetikleyecektir. En güzel hizmetleri sunmanın gururu yaşanacaktır" dedi.

UZUN VE YORUCU ÇALIŞMA
TSE Bölge Koordinatörü Adnan Bahadır ise, "PTT Samsun Başmüdürlüğümüz yaklaşık 1 yıldır, belge almak için bir gayreti vardı. Personelinin uzun ve yorucu bir çalışması sonucunda, TSE'den alınan eğitimle belge almaya hak kazandılar. Kendilerini kutluyorum. Belge alınması herşeyin bittiği anlamına gelmemektedir. Bu süreç sürekli olarak devam edecektir. Bu sistem sürekli işleyecektir. Belge ile artık PTT Samsun Başmüdürlüğü 'PTT'yi müşterilerimiz ile yöneteceğiz' demektedir" diye konuştu.

DAHA İYİ HİZMET
TSE İSO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'nin Samsun PTT'yi daha işler yapacağı anlamına geldiğini söyleyen PTT Başmüdürü Adnan Sert, "Bu belgeyi almak Samsun'da PTT'nin daha işler yapacağının teminatıdır. Müşterilerimize daha iyi hizmet vermek için çaba sarf edeceğiz. Bu belgemizin hepimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Turan Atlamaz, Başmüdür Sert'e TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ni teslim etti ve göndere TSE bayrağı çekildi. Tören pasta kesimiyle sona erdi.

Bayram OK