Atakum Belediyesi ile Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA)'nın desteklediği, TÜGVA Down Sendromlular Destek Merkezi tarafından Atakum'u 21 Mart'ta '21 Dakika Melekler Yönetsin' sloganıyla farkındalık çalışması gerçekleştirildi. Down sendromunun oluşumundaki 21. kromozumu temsilen kutlanan '21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'nde, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, başkanlık makamını 21 dakikalığına 17 yaşındaki down sendromlu Baran Usluer'e devretti.

Başkanlık koltuğuna oturan down sendromlu Baran Usluer, ilk iş olarak Atakum'daki spor alanlarının ve çocuk parklarının arttırılması yönünde talimat verdi. Baran Usluer'in talimatlarını not alan Başkan Taşçı, 21 dakikalık başkan Baran Usluer'in isteklerinin ivedilikle yerine getirileceğini belirtti.

TAŞÇI: "YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR"
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'nde Atakum Belediyesi'ne yakışır bir farkındalık çalışması gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Başkan Taşçı, 'TÜGVA Down Sendromlular Destek Merkezi ile ortaklaşa bir farkındalık çalışması gerçekleştirmek istedik. Bu anlamda 21. kromozomu da temsilen '21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günün'de başkanlık koltuğunu 21 dakikalığına down sendromlu bir yavrumuza teslim ettik. Sosyal devlet anlayışımızın gereği olarak down sendromlu çocuklarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek adına gayret içindeyiz. Atakum İlçesinde önümüzdeki aylarda down sendromlular için bir proje hayata geçireceğiz. Down sendromlu çocuklarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak boynumuzun borcudur' dedi.

DURMUŞOĞLU: "DOWN HASTALIK DEĞİL, FARKLILIKTIR"
TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu ise gerçekleştirilen farkındalık çalışmasının önemine dikkat çekerek, 'Down sendromunun oluşumunda genetik farklılığa sebep olan hücre bölünmesi sırasında yanlış bölünme sonucu 21. kromozomun 2 yerine 3 adet olması sebebiyle oluşan down sendromunun tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılık olduğuna dikkat çekmek istedik. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı bu anlamda '21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'nde, 21 dakika boyunca başkanlık makamını bir down sendromlu kardeşimize teslim ederek örnek bir farkındalık çalışması gerçekleştirdi. Kendisine kutluyoruz' diye konuştu.

ERDOĞAN: "BAŞKANI ÇOK SEVİYORUM"
Farkındalık oluşturmak için gerçekleştirilen çalışmaya Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı, Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Özlem Temiz ile TÜGVA Down Sendromlular Destek Merkezi yöneticileri katıldı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'yı çok sevdiğini söyleyen down sendromlu 20 yaşındaki Mustafa Erdoğan'ın bu sözleri üzerine Başkan Taşçı da, 'Ne kadar seviyorsun beni?' diye sordu. Bu soru üzerine cep telefonuna sarılan Mustafa Erdoğan, telefonunun ekranını gösterdi. Telefonunun ekranında Başkan Taşçı'nın fotoğrafı bulunan Mustafa Erdoğan ile Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın samimi ve esprili sohbeti dikkat çekti.