AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, TFF Süper Kupa finalinde Beşiktaş-Atiker Konyaspor karşılaşmasında 19 Mayıs Stadyumu'nda yaşanan olayları değerlendirdi. Göksel, sporun kavga değil kardeşlik ve kaynaşma çerçevesinde kalması gerektiğini söyleyerek olaylara neden olan kişileri sert eleştirdi.

BU MİLLİ SERVET

Spor ve siyasetin karıştırıldığına yönelik eleştirilere de cevap veren Göksel, ''Sporun siyasete karışması veya karışmaması bizi ilgilendiren şeyler değil. Biz siyaseti siyaset mecralarında yapmaya çalışıyoruz. Yapmaya çalışanlar varsa da kendi hallerini kendileri görsünler. Biz gittik oraya maçımızı izledik. Sahanın içine girmeleri, birbirlerine cisim atmaları, küfür kıyamet bizi çok rahatsız etti. Sahanın koltuklarının kırıldığından, stadyuma zarar verildiğinden bahsediliyor. Bu milli servet. Buradaki elektronik cihazlar dahil olmak üzere alet edavat kırılır mı? Böyle vahşilik ve hainlik olur mu? Devlet malına bu kadar hainlik mi olur? Şu anda zarar tespiti için çalışmalar yapılıyor. Müfettiş göndermişler, soruşturma açılmış. Önümüzdeki günlerde çıkacaktır tam bilanço'' diye konuştu.

MANTIK DEĞİŞMELİ

Yaşanan olayların Samsun'un tanıtımıyla herhangi bir bağlantısı olmadığını söyleyen Göksel, ''Bizi ilgilendiren, memleketlerinden çıkıp Samsun'a geldiler. Buradaki sosyal yaşamı gördüler. Samsunla ilgili kafalarında bir şeyler oluşmuştur. Ama bizim onlara karşı bakış açımız hoş değil. Bu tavırlardan çok rahatsız olduk. Spor kardeşlik ve yarışma için yapılan bir şey. Bu çerçevede kalması lazım. Eğer sporu kaynaşma ve kardeşlik için yapıyorsak hep beraber mutluluğa ulaşırız. Kavga ve dövüş için yapılan spor, spor değil. İlk önce mantığı değiştirmemiz lazım'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU