Havacılık sektörünün yüzde 5 büyüdüğünü ifade eden Aycı, 'THY, çift hanelerle büyüdü, yüzde 15-16'lar mertebesinde büyüdü. Geçen yıla gelene kadar büyüme hikayesi böyle sürdü. Geçen yıl yaşadığımız zorluklara rağmen yine yolcu sayımızı yaklaşık 1,5 milyon artırmayı, geçen yıl bile başardık. Son çeyrekteki geri dönüşümüzle bir yıl içinde oluşan kayıpları sildik süpürdük' değerlendirmesini yaptı.
Aidiyet bilinciyle çalışan THY ailesini tebrik eden Aycı, şirketin geri dönüşünün, Türk sivil havacılığın yeniden yükselişinin yeniden başladığını vurgulayarak, bunun sürdürülebilir olmasının önemine değindi. Aycı, 'Bu yıl çift haneli rakamlarla büyümeye başladık. Çift haneli büyüme başlamıştır hayırlı olsun. Şirketimizin geri dönüşü, Türk sivil havacılığının yeniden yükselişi başlamıştır. Temennim bunun sürdürülebilir olmasıdır' diye konuştu.
Zor günlerin de yaşanabileceğine dikkati çeken Aycı, 'Ama THY reklamında da söylediğimiz gibi 'Bir ülkenin, bir şirketin yolculuğu zorludur. Bu yolculukta fırtınalar vardır. Bu yolculukta bulutlar vardır. Yağmurlar vardır, şimşekler vardır, yıldırımlar vardır ama gün olur, zaman gelir el birliğiyle, kol kola yürek yüreğe, omuz omuza kalplere dokunarak, o yıldan çıktığımız gibi birlikte oluruz, birlikte aşarız, birlikte planlarız, birlikte gerçekleştiririz' dedi.

THY yeni mil anlaşması imzaladı