Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kentte salgın durumunun söz konusu olmadığını belirterek, 'Koksaki bir viral durum. Türkiye'de zaten çiçek hastalığının bir türevi olarak biliniyor. Türkiye çiçek hastalığını yıllar önce ortadan kaldırmış bir ülkedir. Münferit olarak gözüken hastalık da, hastaların kendi ülkelerinden getirdiği virüslerden kaynaklanan problemlerdir. Çok münferit olaylardır' dedi.

'Kesinlikle salgın yok'
Antalya'da 1 milyon yatak kapasitesinin olduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, 'Böyle bir salgın durumu olsa binlerce insanın sağlık kuruluşlarına müracaat etmesi gerekiyor. Böyle bir durum Antalya'da söz konusu değil. Sadece birkaç münferit olay var. Sağlık kuruluşlarımızın otellerimizde yaptığı çalışmalar neticesinde daha çok misafirlerimizin kendi ülkelerinden ya da gelirken uçakta veya havalimanından getirdiği viral bir olay. Antalya'da otel ve tesislerimizi ilgilendiren bir salgın durumu kesinlikle söz konusu değildir' ifadelerimi kaydetti.

'Rus turistler, tatillerini gönül rahatlığı ile geçirebilirler'
Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada ise 'Antalya ve sahil bölgelerinde bir salgın olduğu, Ukrayna ve Rusya'da sosyal medyada üzerinden bu tür haberlerin yayıldığı belirtilmiş ve salgın olup olmadığı sorulmuştur. Bakanlığımız, konuyu en üst düzeyde hassasiyetle ele alıp incelemiştir. Daha önce Ukrayna Ulusal Noktalarından da konuyla ilgili talep intikal etmiş, kendileri bilgilendirilmiştir. Ancak Rus makamlarından Bakanlığımıza henüz resmi bilgi talebi gelmiş değildir. Salgın iddiası, Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yerinde incelenmiş olup, sadece 7 Ukrayna uyruklu turistte el, ayak, ağız hastalığı düşündüren deri lezyonlarına rastlanmıştır. Bakanlığımız, bu tarz vak'aların her dönem, her yerde görülebilen münferit vak'a cinsinden olduğunu değerlendirmektedir. İlgili birimlerimizin yaptığı inceleme ve değerlendirmelere göre kesinlikle bir salgın hastalığı söz konusu değildir. Rusya'da sosyal medya mecralarında yayılan haberlerin spekülatif olabileceği değerlendirilmekte olup, Rus turistleri, tatillerini gönül rahatlığı ile geçirebilirler' denildi.

Antalya Valisi Karaloğlu’ndan salgın iddialarına cevap