Başkan Murzioğlu ise, 'KOBİ' tanımına uyan tüm imalatçı sanayicileri proje hazırlayarak destek programından yararlanmaya davet etti.

KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu ziyaret etti.

İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, KOSGEB tarafından yeni hazırlanan ve çağrıya çıkılan, KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) hakkında bilgi verdi. Program kapsamında imalatçı KOBİ'lere toplamda 300 milyon TL'lik proje desteği sağlanacağını belirten Dursunoğlu, 'Orta-yüksek ve ileri teknoloji sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ'ler, 'Kapasite Geliştirme' başlığı altında 300 bin TL hibe ve 500 bin TL faizsiz geri ödemeli olmak üzere toplam 800 bin TL destekten yararlanabilecekler. Geleneksel imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'ler ise, 'Katmadeğerin Artırılması' başlığı altında 200 bin TL hibe ve 400 bin TL faizsiz geri ödemeli olmak üzere toplam 600 bin TL destekten yararlanabilecek' dedi.

HER TÜRLÜ DESTEK SAĞLANACAK

Programın KOBİ'ler için bir yatırım fırsatı olduğunu belirten Dursunoğlu, 'Samsunlu imalatçı KOBİ'lerden yoğun başvuru bekliyoruz. Programa başvuru yapmak isteyenlere her türlü destek KOSGEB uzmanlarımız tarafından verilecek. Program kapsamındaki destekleme oranı Samsun için yüzde 80 olacak. Bu oldukça yüksek bir oran olmasına rağmen, proje kapsamında yerli makine-teçhizat alınması durumunda destek oranı yüzde 15 daha artırılabilecek. Bu da destek oranının yüzde 95'lere kadar çıkabileceği anlamına geliyor. KOSGEB ilgili program kapsamında ülkemiz genelinde toplam 300 milyon TL destek verecek. Bu desteği en verimli kullanan il olmak için sıkı bir çalışma yapacağız. Başvurular ise, 1 Nisan 6 Mayıs tarihleri arasında elektronik ortam üzerinden yapılacak. Başvuru şartları ve diğer hususlar için detaylı bilgiye www.kosgeb.gov.tr adresinden alınabilecek' diye konuştu.

BAŞKAN MURZİOĞLU'NDAN KOBİ'LERE PROJE ÇAĞRISI

Samsun'a hedeflenen yatımların ve bu yatırımların istihdama katkılarının arttırılmasında devlet desteği kullandıran kuruluşlarının desteklerinin büyük önem taşıdığına vurgu yapan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, 'KOBİ'lerin sağlıklı bir biçimde büyüyebilmesi, daha uzun ömürlü olabilmesi ve ekonomideki etkinliklerinin attırılabilmesi için özellikle yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Bununla birlikte, günümüz inovasyon odaklı rekabet anlayışı dikkate alındığında; tüketici etkisi, mal ve hizmetlerin dünya pazarlarına ve yerel pazarlara markalanarak sunulmasının bir zorunluluk haline geldiği gerçeğinden hareketle, KOBİ'lerin uluslararası rekabet gücü kazanmalarında ve marka olmalarında doğru stratejilere ihtiyaçları bulunduğu bir gerçektir. Gelişmekte olan dünya ve teknoloji ile birlikte büyüyen sanayiye ayak uydurmak isteyen ve küçük kalmak istemeyen işletme sahiplerimizin KOSGEB'in sağladığı desteklerden muhakkak yararlanmaları gerekmektedir. Tanıma uyan tüm imalatçı sanayici KOBİ'lerimizi proje hazırlayarak, destek programından yararlanmaya davet ediyorum' şeklinde konuştu.