AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, TRT Haber ve TRT Türk ortak yayınında "Anadolu Soruyor" programına katıldı. Canlı yayında Türkiye gündemine ilişkin soruları cevaplayan Çiğdem Karaaslan, önemli açıklamalarda bulundu.

İHLALLERİN KARŞISINDAYIZ

Türkiye'de kadın hakları ve kadınların yaşam tarzına dair müdahalelere yönelik özellikle Avrupa'da yayınlanan olumsuz haberlerle ilgili soruları cevaplayan Karaaslan 'Avrupa ve kadın haklarını aynı cümle içerisinde geçirdiğinizde, benim aklıma Sayın Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya'ya Hollanda'da, tam da demokrasinin göbeği olarak nitelendirilen yerde yaşanan hadise geliyor. Siyasette samimiyet ilkesinden şaşmamak lazım. Kadın haklarıyla ilgili en ufacık bir müdahale varsa ya da ihlali söz konusuysa savunucuları en başta biz olmalıyız. Bunu da yapıyoruz zaten. Hiç kimsenin dilinden, dininden, yaşam tarzından dolayı ötekileştirilmediği bir ülke hedefi için çalışıyoruz. Ama bu mücadele toplumun her kesimi için olmalı. Belki de bu konuda en çok biz kadın milletvekillerine görev düşüyor. Türkiye'de kadın hakları konusunda çok önemli çalışmalar yapıldı. Hiç olmayan, adı bile anılmayan yenilikler geldi ama bu çalışmaların devamı gelmeli. Bu konuda bütün ihlallerin karşısındayız" diye konuştu.

O AÇIKLAMALAR TALİHSİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yurtdışında yayınlanan bir dergiye verdiği röportaja da değinen Karaaslan, ''Kendi ülkesini şikayet etmesi kabul edilebilir bir durum değil. Siyaseten çok farklı görüşlere sahip olabiliriz ama bu ülkenin menfaatleri söz konusu olduğunda hepimiz aynı tarafta olmalıyız. Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları Türkiye'ye kaybettirecek ve yurtdışında yapılan algı operasyonlarına çanak tutacak türden. Bu açıklamaları ülkem adına çok talihsiz buluyorum'' şeklinde konuştu.

SON SÖZÜ MİLLET SÖYLER

Son dönemde Avrupa'daki yayın organlarında, Türkiye'de basın özgürlüğü konusunda problemlerin olduğu yönünde yapılan haberlerin bilinçli olup olmadığı sorusuna da yanıt veren Karaaslan, şu açıklamalarda bulundu: ''Bu haberlerin birbiriyle ilişkili yönetildiği izlenimi var. Bakıyorsunuz bir ülkenin Türk asıllı bakanı açıklama yapıyor ve vatandaşlıktan çıkmak istediğini söylüyor. Diğer taraftan ana muhalefet lideri bu ülkeye gelmeyin şeklinde açıklamalarda bulunuyor. Yurtdışındaki malum algı operasyonları zaten ortada. Bunların eş zamanlı olduğunu düşünmemek elde değil. Bu yönüyle de tehlikeli buluyorum. Millet olarak yakın tarihte çok büyük bir mücadele verdik. Henüz bu mücadelenin üzerinden bir yıl geçti. Ama şimdi dünyada çok yaygın olan başka bir yöntemle, algı operasyonuyla ülkemize zarar verme çabasındalar. Fakat bu operasyonların milletimizde karşılığı yok. Aslolan milletin ne söylediği. Türkiye'de son sözü millet söyler. Bu iktidar milletin son sözü söylediği bir sistem kurabilmek için çok büyük bir mücadele verdi.''