Atakum Belediyesi tarafından Orman Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliği Milli Eğitim Vakfı İlkokulu, Masal Bahçesi Kreşi ve İğne Deliği Gençlik Merkezi'nden 200 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

360 fidanın toprakla buluşturulmasının ardından Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, öğrencilere Türk bayrağı dağıttı.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla toplu fotoğraf çektirmeye hazırlanan öğrencilerin bir anda spontane şekilde İstiklal Marşı okumaya başlaması fidan dikimine katılan veli ve öğretmenleri duygulandırdı.

360 FİDAN DİKİLDİ

Fidan dikiminin ardından tüm öğrencilere Türk bayrağı dağıtan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Hem bayrak sevgisi hem de ağaç sevgisini çocuklarımıza aşılamak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Yarınlarımız olan gençlerimizin ülkemizi faydalı bireyler olması için bu iki sevgiye de sahip olarak yetişmesi gerekiyor. Bu anlamda herkese görev düşüyor. Biz de Atakum Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bu doğrultuda projeler hayata geçiriyor, çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 21-26 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında örnek bir çalışma gerçekleştirerek minik yavrularımızla birlikte 360 fidanı toprakla buluşturduk' şeklinde konuştu.

BİR ANDA 'İSTİKLAL MARŞI' OKUMAYA BAŞLADILAR

Fidan dikiminin ardından Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın dağıttığı Türk bayrakları ile toplu fotoğraf çekinen öğrenciler, İstiklal Marşı okudu. Öğrencilerin spontane şekilde İstiklal Marşı okumaya başlamasının kendisini gururlandırdığını söyleyen Başkan Taşçı, 'Yarınlarımızla ilgili en ufak bir tereddüdümüz yok. Bunu bugün burada bir kez daha görmüş olduk. Türk bayrağı ile adeta kucaklaşan çocuklarımızın kendi içlerinden gelerek bir anda İstiklal Marşı okumaya başlamasının başka bir izahı olabilir mi? Gurur duydum' dedi.