AR-GE'den sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dağ, Evliya Çelebi Otelcilik ve Turizm Okulu'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.
AK Parti'nin üst düzey protokolünün de katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Dağ, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından muhalefet partisi üyelerinin verdiği çeşitli demeçlere dikkat çekti.
Bugüne kadar karşılaşılan en hain darbe girişimine maruz kalındığını aktaran Dağ, şöyle devam etti:
'15 Temmuz'u hiç ifade etmemeleri, ısrarla 20 temmuzdan bahseder noktada olmaları ve bu ülkeyi Avrupa'ya, batıya şikayet eder noktada olmaları manidar ve düşündürücü husustur. Bu ülkenin toprağında, yetişmiş, suyunu içmiş, ekmeğini yemiş olanların böyle bir düşünce içinde olmaları çok da doğru değil çünkü bir kere bizim kendi açımızdan baktığımızda kendi içimizde bir birliği beraberliği öncelikle mili meselelerde sağlayabilir noktada olmamız lazım.'
Siyasi mücadelenin bir rekabet olduğunu ve demokrasi gereği iktidar ve muhalefet unsurlarının bulunduğunu anlatan Dağ, sözlerini şöyle tamamladı:
'İktidar olmaya çalışırken mutlaka millete kendimizi anlatmak noktasında bir şeyler yapacağız ve seçime gireceğiz. Bir taraf galip çıkacak, bir taraf da muhalefet görevi alacak. Ama bunu farklı şekle dönüştürüp 'Nereden vurabilirim de bu iktidarı zayıflatabilirim'düşüncesiyle hareket ettiğiniz zaman bu ülkeye ihanet etmiş oluyorsunuz. Bu ülkeye yanlış yapmış oluyorsunuz. Vereceğiniz zarar iktidara değil bu ülkeye zarar verir. Eksiklikler, daha yapılması gereken şeyler mutlaka muhalefet partisi tarafından söylenmesi lazım ama ötesine gidip 'Bu ülkede güvenlik yok, bu ülkeye turist gelmesin' noktasında söylenecek sözlerin çok anlam ifade etmeyeceği ve millet nezdinde bir karşılığı olmadığını düşünüyorum.'

AK Parti’li Dağ’dan muhalefete tepki: "Ülkeye zarar veriyorsunuz"