Samsun'un İlkadım İlçesi Atatürk Bulvarı'nda yapılan çevre düzenleme çalışmaları tepkiye neden oldu. Bölgedeki bir esnaf, çalışmaları önlemek için yolu kestiği kamyonetini benzin dökerek yakmak isteyince gözaltına alındı.

MAĞDURİYET YAŞIYORUZ

Çalışmalarda cadde esnafının önemsenmediğini ve kendilerine açıklama dahi yapılmadığını iddia eden bölge esnafı Can Köse, "Bundan yaklaşık 1 ay önce işyerlerimizin önüne kırmızı bir hat çekerek bizlere çalışma yapılacağı söylendi ve iş makineleri çalışmaya başladı. Yaklaşık 50 esnafın yer aldığı bu bölgede bize danışıp karar verilmesini isterdik ancak böyle bir durum yaşanmadığı için ciddi mağduriyet yaşıyoruz" dedi.

KARŞI GELECEK HALİMİZ YOK

Samsun'u güzelleştirecek projelere karşı gelecek hallerinin bulunmadığını fakat bu çalışmanın işlerine zarar verdiğini belirten İbrahim Daştan ise, "En azından giriş-çıkış için bize imkan sağlanmalı ve konuyla alakalı yetkili bir ağızdan açıklama yapılmalıydı. Kepçeyi vurup giderek bu iş olmaz" dedi.

YOLU KAPATTI

Büyükşehir Belediyesi'ne ait ekipler bölgede çalışmaya devam edince, esnaf İsmail G., kaldırıma kamyonetini park ederek çalışmaya engel olmak istedi. Polis ekiplerinin uzun uğraşlarına rağmen ikna edilemeyen esnaf, iddialara göre kamyonetine benzin dökerek yakmak istedi. Bu girişiminin ardından gözaltına alınan şüpheli, ifadesi alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Tayfur KARA