Turkcell, Marmara'da İstanbul, Doğu Anadolu'da Erzurum, Karadeniz'de Samsun, Akdeniz'de Adana, Ege'de ise İzmir'de düzenlediği eş zamanlı basın toplantıları ile 1 Nisan 2016 için hazır hale getirdiği 4.5G şebekesini test etti.

Toplantıları İstanbul'dan koordine eden Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye'nin 4 tarafına dağılan Turkcell genel müdür yardımcılarına 4.5 G ile bağlandı ve bu illerde gerçekleştirilen hız testlerini İstanbul'dan izledi.

Testlerde Erzurum 343.9, İstanbul 350.76, İzmir 336.64 Adana 329.94 Mbps hıza ulaşırken Samsun tüm Türkiye'nin rekorunu kırarak 394 Mbps hıza ulaştı. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, Samsun'u yakaladığı hızdan dolayı kutladı.

EN YÜKSEK HIZDA
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, '4.5 G ihalesinde en fazla frekansı aldığımızda 'Türkiye'ye helal olsun' demiştik. Arkadaşlarımız gece gündüz demeden 790 bin km yol kat etti; kimi zaman eksi 30 derecelere varan hava koşullarında, 3200 metreye varan yüksekliklerde, toplam 1.220.000 saat çalışarak dünyanın en güçlü 4.5 altyapısını hazır hale getirdi. 4.5G'ye bugün geçilecek olsa biz hazırız diyoruz. 4.5G şimdiden 81 ilimize hayırlı olsun. Bugün itibarıyla Türkiye'nin 81 iline, dört bir köşesine 4.5G sinyalini en yüksek hızda verebilecek durumdayız' diye konuştu.

SAMSUN'UN GELİRİ ARTACAK
Samsun'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu ise, dünyanın en güçlü 4.5G altyapısını kurduklarını belirterek, 'Işık hızında internet Samsun'a hayırlı olsun. Işık hızında internet sayesinde Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da da ekonomi gelişecek. İşyerlerinin cirosu ve istihdam artacak. Hem Samsun'un, hem Türkiye'nin geliri artacak' dedi.

Bayram OK