Samsun'da Mart ayı ortalama sıcaklığı 7,9 derece, ortalama en yüksek hava sıcaklığı 12 derece, ortalama en düşük hava sıcaklığı ise 4,7 derece olarak seyrediyor.

Mart ayının başından bu yana hava sıcaklıkları oldukça değişiklik gösterirken bazı günlerde sıfır derecenin altına inen hava sıcaklıkları, bazı günlerde ise kavurucu sıcaklıklar yaşattı.

Yarından itibaren ülke genelinde etkili olacak lodosun, Samsun'da yeni bir sıcaklık rekorunu beraberinde getirmesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları Perşembe günü tahmin edildiği gibi 27 derecenin üstüne çıkarsa, Samsun'da Mart ayında yaşanan en sıcak 2. gün olarak tarihe geçecek.

'SICAKLIK 27 DERECENİN ÜSTÜNE ÇIKABİLİR'

Geçmişte Mart ayında kaydedilen en yüksek sıcaklığın 33,6 derce olduğunu ifade eden Murat Asar, '2013 yılında Mart ayındaki en yüksek sıcaklık değeri 33,6 derece olarak ölçüldü. 2. olarak ise 2008 yılında 26,7 derece sıcaklık ölçüldü. 2015 yılında da 25,3 derece sıcaklık ölçüldü. Perşembe günü sıcaklıklar 27 derecenin üzerinde seyrederse Mart ayı içerisindeki en sıcak 2. sıcaklık değeri olacak. Perşembe günü artacak hava sıcaklıkları lodosun etkisiyle bir gün sürecek. 1 gün sıcaklık değeri çok yüksek derecelere çıkıp tekrardan 18 derece civarına kadar düşüş yaşayacak' dedi.

'DON OLAYINDA SAMSUN, ORDU VE GİRESUN'DAN DAHA AZ ETKİLENDİ'

Bu sene Mart ayındaki don olayının Samsun'u Ordu ve Giresun'dan daha etkilediğini dile getiren Asar, 'Bu senenin Mart ayında Samsun'da sahil kesimlerinde don olayı yaşanmazken, iç kesimlerde don olayı yaşandı. Fındığı etkileyecek yerlere baktığımızda ise sıcaklığın sıfır derecenin altına düşme kotu olarak Ordu ve Giresun tarafları Samsun'dan daha çok etkilendi. Samsun'da don, 400-500 metre kot rakımına kadar indi ama Ordu-Giresun tarafında bu kot, 100-200 metre sahile kadar yanaştı. Bu Mart ayında Samsun, Ordu ve Giresun'a oranla don olayından daha az etkilendi' diye konuştu.