Samsunspor Teknik Direktörü Alpay Özalan, Haberaks TV'de Sinan Sallabaş'ın hazırlayıp sunduğu 'Samsun'un Nabzı' programına katıldı. Özalan, program öncesi Haber Medya Grubu'nun, Borkonut Niş İş Merkezi'ndeki ofislerini gezdi. Haber Medya Grubu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Yazı İşleri Müdürü Okan Aralan ve Spor Müdür Vekili Selçuk Kaya'yla program öncesi sohbet eden Özalan, gazete, televizyon, dergi, radyo ve sosyal medyasıyla büyük bir kuruluş olan Haber Medya Grubu'na övgüler yağdırdı. Tüm ofisleri gezip medya grubunun çalışma sistemi hakkında fikir sahibi olan Özalan, ardından ise programa çıktı.

FUTBOL ŞEHRİ

Programda birçok konuda önemli açıklamalar yapan Özalan, şunları söyledi: "Haberaks TV'de olmaktan mutluyum. Samsun güzel bir şehir. İnsanlar misafirperver, cana yakın. Futbolla yatan, futbolla kalkan bir şehir. Yaptığımız iş itibariyle onlara vereceğimiz güzel şeyler, bizleri daha da sevindirecek. İnsanlar Samsunspor'a çok düşkün. İstanbul takımlarında oynarken, Samsun'a gelip puan almanın çok önemli olduğunu konuşurduk. Burası her zaman zor bir deplasmandı. Eski statta çok oynadım. Taraftarın takımına düşkünlüğünü o zamanlardan bilirim. Camianın büyüklüğünü bilirim. Süper Lig'de zirveyi hedefleyen bir takımdı Samsunspor. O günlere dönmeliyiz."

TEKLİFLER VARDI

"Geçen sezon Eskişehirspor'da başarılıydım. Ben bıraktığımda takım liderdi. Eskişehirspor'u bıraktıktan sonra teklifler geldi. Ancak ben yeni sezonu bekledim. Yeni sezon öncesinde de özellikle Süper Lig'den de teklifler geldi. Ancak ben Samsunspor'u seçtim. Burada hedefler büyük. Beni cezbeden buydu. Taraftarımız 'O sene bu sene' diyor. O slogana uygun bir şekilde çalışıyoruz. Hedefimiz şampiyonluk. Bunun için de yönetime, bizlere, futbolculara, malzemeciler aşçıya, basın mensubundan taraftara kadar herkese büyük iş düşüyor. Sezon sonu hedefimize ulaşmak için birlik ve beraberlik içinde çalışmamız gerekiyor."

HATALARIMI YAPMAYIN

"Futbolculuk kariyerimden dolayı çok mutluyum. Bizim zamanımıza göre başarabileceğim çok şeyi başardım. İngiltere'de oynayan ilk Türk futbolcu benim. Orası dünyanın en büyük ligi. Ben orada oynadım ve yaşadım. Öyle bir ligde oynayan ilk Türk defans oyuncusuyum. Bonservisime 13 milyon dolar ödendi. Milli takım düzeyinde başarılarım var. 100'e yakın A Milli takım forması giydim, en çok forma giyen 5 kişiden biriyim. Avrupa Kupası'nda çeyrek final, Dünya üçüncülüğü, fair-play ödülü gibi başarılarım var. Hatalarım da oldu tabiki. O hataları şu andaki gençlere yapmaması için söylüyorum. Beni örnek alacaklarsa yaptıklarımı örnek alsınlar."

GÖZÜNDEN ANLARIM

"Aşırı motivasyon oyuncuya zarar verir, buna en büyük örnek benimdir. Ben oyuncuma hiçbir zaman 'iki tane kupa kaldırdım, onu başardım, bunu başardım' demem. 'Ben bu hataları yaptım, siz yapmayın' derim. Oyuncularla ilişkilerim çok iyi. Futbolun içinden geldiğim içim oyuncuya baktığımda, her şeyi hissediyorum. Ama Mourinho örneği de var, futbolun içinden gelmeden de iyi teknik direktör olabilirsin. Ben şu anda 'teknik direktör oldum' demiyorum, 'çok çalışıyorum inşallah olacağım' diyorum. Çok büyük teknik direktör olacağım. 5-10 sene sonra A Milli Takım başına geçeceğim. Buna inanıyorum. Burada sadece Samsunspor'un hedefi yok, benim de kişisel hedefim var."

BAŞARIYA AÇIM

"Ben başarıya açım, bilgi birikimim var ama daha da olması gerekiyor. Ben bu zaman kadar Samsunspor'da 80 idman yaptım, hepsi birbirinden farklı. Birikimim çok. Benim tatile gidecek bir durumum da yok, benim hedefim var buna çalışıyorum. Teknik direktör için en zor zaman sezon başıdır. Bu sancılı süreçte gelen yabancılar tüm ülkede herkesin dikkatini çekti. Başkanımız Erkurt Tutu'ya teşekkür ederim. Başkanım hiçbir şeyi bana sormadan yapmadı. Transfere kalkışmadı. Kulübün menfaati doğrultusunda her şeyi yapıyor. Başkanım sağ olsun istediğim her şeye onay verdi. Çok çalıştı, fedakarlık yaptı. Ona teşekkür ederim. Böyle başkana can kurban."

ALTYAPI ÇOK ÖNEMLİ

"Türk futbolundaki çok sayıdaki yabancı oyuncu konusunda fazla yorum yapamam. Sonuç da benim de yabancı oyuncularım var. Ben Türk Milli takımına, Türk futbolcu yetiştirmeliyim. Teknik direktör olarak yapmam gereken bu. U-17, U-18 takımlarından oyuncu çıkarmalıyız. Şu anda kadromuzda Enes ve Furkan var. Onlara çok şans verdim. Bu çocukları piyasaya çıkartmalıyız. Bu evlatlarımızı görmemezlikten gelemeyiz. Altyapı hocalarımızla istişare halindeyiz. 15 günde bir, 3-5 oyuncuyu altyapıdan yukarı çıkarıp, A Takım havasını solumasını sağlayacağız. Onlar da Samaras'la aynı yemeği yesinler, Göksu ağabeyleriyle idmana çıksınlar istiyorum."

DEVLETİMİZE TEŞEKKÜRLER

"Bizim jenerasyondan sonra Milli takım durgunluğa geçti. Bizler de altyapıdan geldik. Akdeniz Oyunları'nda şampiyon olan kadromuz, 10 sene sonra da A Milli takım seviyesinde Dünya üçüncüsü oldu. Başarı böyle geliyor. Avrupa altyapı konusunda bizden çok çok önde. Samsunspor'un çok güzel tesisleri var ama Türkiye'de birçok takımın A Takım için antrenman tesisi bile yok. Yapılan statlar tesisleri görüyoruz. Devletimize teşekkür ederiz. Altyapıdan oyuncu çıkması için bu yapılanlar. Onlara da cevap vermemiz gerekiyor. Avrupa'ya gittiğimizle statlara hayranlıkla bakıyorduk. Şimdi o statlar ülkemizde var. Gerisi artık biz teknik adamlarda."

PARA AZDI, COŞKU ÇOKTU

"Paranın az olduğu, statların olmadığı bizim jenerasyonumuz, ülke futbolu açısından da çok önemliydi. Biz o başarıları birbirimize bağlılıkla kazandık. Şimdi bakıyorsunuz, çok ciddi rakamlar alıyor oyuncular, statlara bakıyorsunuz müthiş. Ancak kulüp ve Milli takım olarak başarısızız. A Milli takımda oynayacak futbolcunun başarılı olabilmesi için coşkulu olması lazım. Milli coşkuyu içinde yaşaması lazım. Gurbetçi Türk kardeşlerimiz var. Onların kültürüyle, bizim kültürümüz arasında çok fark var. Benim okuduğum İstiklal Marşı'nı onlar aynı coşkuyla okuyamaz. Örneğin Almanya sistem kurmuş, sistem oynuyor. Bizde sistem falan olmadığı için coşku ve duyguyla oynuyoruz."

CEZALAR AĞIR OLMALI

"Sporda şiddetin önlenmesi için çok ağır cezalar olmalı. İngilizlere bakın yurt içinde pek bir şey olmaz, yurt dışında olay çıkarırlar. çünkü İngiltere'de cezalar çok ağır. Bizde de öyle olmalı. 3-5 ay değil ömür boyu men gibi cezalar verilmeli. Adam çakıyla maça girmiş. Stada meşaleler atıyorlar zarar veriyorar. O kadar paralar harcanmış. Bunu Samsun için söylemiyorum, ülke için söylüyorum. Samsun 19 Mayıs Stadyumu Avrupa kupalarına yakışır. Samsunspor bu stadında Avrupa kupası neden oynamasın? Niye buraya Roma, Lazio, Marsilya gelmesin. Hedefler artık bu olmalı. Ben deli değilim, iddialıyım. Futbolcularıma 'hedefimiz Süper Lig, bu hedefte benim yanımda olmayacak olan, şimdiden gitsin' dedim."

SAAT 8.30'DA BAŞLIYORUM

"Ben teknik direktörüm ama kendimi çok geliştirmem güncellemem lazım. Bunlar da çalışmakla oluyor. Biz ekip olarak sabah saat 8.30'da mesaiye başlıyoruz. İdmanı planlıyoruz, her idmanı kameraya çekiyoruz. İdman bittikten sonra bunun analizini yapıyoruz. İdmanda neleri uygulayamamışız, ona bakıyoruz. Oyunculara bir whatsapp grubu kurduk, buraya tüm bilgileri gönderiyoruz. Biz oyunculara gps takıyoruz. Kim ne kadar koşmuş, ne kadar sprint atmış hepsi belli. Onun için kimse bana 'çok iyiyim hoca oynatmadı' diyemez. Takımdan 6 oyuncu göndermem lazım, 3 gündür kimi gönderelim diye ekibimle konuşuyoruz. Kimsenin hakkına girmek istemiyorum, bunun için de iyi seçim yapmam gerekiyor."

BASINLA SIKINTIM YOK

"Benim basın mensuplarıyla sıkıntım yok. Bu durum ulusal medyaya çıktı, üzücü olan kısım bu. Böyle olaylarla anılmak çok hoş değil. 1-2 arkadaşın düşüncesizce ağızlarından çıkan bazı şeylere gerek yoktu. Geçen sene ilk yarı 35 puan topladım, bu yıl da ilk yarı için 41 puan dedim. Benim hedefim bu. Yaparsak mutlu oluruz, yapmazsak bedelini öderiz. Burada güzel işler olacak. Takım arkadaşlarıma güveniyorum. Yabancı futbolcularım hem resmi, hem de fizik olarak oynayacak düzeyde olursa, Gazişehir maçında forma vereceğim."

ŞANSLI 5 KİŞİYE FORMA...

Haberaks TV'deki yayını facebook üzerinden takip edip, beğenip, paylaşıp, yorum yapan izleyicilerden beşi Alpay Özalan imzalı Samsunspor forması kazanacak. Çekilişe katılım bugün son bulacak ve talihli 5 kişi açıklanacak.

NECDET UZUN'DAN SÜPER LİG TEMENNİSİ..

Haber Medya Grubu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Teknik Direktr Alpay Özalan'a görevinde başarı diledi. Uzun, Haber Medya Grubu ofislerini gezen genç teknik adama, "Samsunspor, şehir için olduğu medya grubumuz için de çok önemli. Her zaman yanındayız" dedi. Özalan da, başarılı olmak için çok çalıştıklarını her kesimin desteğiyle hedefe ulaşacaklarını ifade etti.

BAŞKAN İKİZ'LE SOHBET...

Teknik Direktör Alpay Özalan, Haberaks TV'de karşılaştığı Havza Belediye Başkanı Av. Murat İkiz'le de sohbet etti. Özalan, Havza'yı çok merak ettiğini belirtirken, Başkan İkiz de genç çalıştırıcı, ekibi ve futbolcularını Havza'ya davet etti.