Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Samsun İl Temsilciliği'ni ziyaret etti. Başkan Genç'i, İl Temsilcisi Meral Kıvırcı ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Ziyarette konuşan Başkan Genç, "Kadın doğası gereği üretkendir. Adeta toplumun temelidir. Temel ne kadar sağlıklı ise toplum da o kadar sağlıklı olur' dedi.

KADINLAR EL ÜSTÜNDE

Göreve geldiği günden bu yana projelerinde kadını, çocukları ve gençleri en öne koyduklarını ifade eden Başkan Genç, 'Kadınlar size Allah'ın emanetidir' diyen bir ümmetin mensubuyuz. Hem medeniyetimizin gereği olarak hem de bir toplumu yetiştiren, geliştiren en önemli kişiler olan kadınlarımızın hayata bakışını güzelleştirmek zorundayız. Bunun için de Canik'te kadınlarımıza özel projeler yapıyoruz. Şu an aktif olan 5 hanım konağımız içerisindeki kurs merkezleri, etüt odaları, aile ve sıbyan sınıfları, kişisel gelişim seminerleriyle birlikte kadınlarımızın hizmetinde. Yapımı devam eden 5 hanım konağımızı da yakın zamanda açacağız. Yine önümüzdeki zaman içerisinde hedef projelerimize koyduğumuz 6 hanım konağımızın daha yapımını planlıyoruz' dedi.

KADIN HARİTASI ÇIKARILMALI

Samsun'un son yıllarda 3. sayfa haberlerine sıkça konu olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Üzülerek söylemem gerekiyor ki, kadınla ilgili birçok olumsuz haberlerde Samsun başı çekiyor. Kadına yönelik şiddet haberlerine özellikle üzülüyoruz. Onlar annelerimiz, kardeşlerimiz. Sorunları ötelemekten ziyade, onlarla yüzleşmek zorundayız. Toplumun tüm dinamikleri STK'lar, üniversite, kurum, kuruluş ve dernekler bir araya gelip Samsun'un kadın haritasını ortaya çıkarıp, hangi durumda olduğumuzu irdelemeliyiz' diye konuştu.

İSİMLERİ YAŞIYOR

Kadınların tarih boyunca kahramanlıklar yaparak ülkemizin en zor zamanlarında elini taşın altına koyduğunu ifade eden Başkan Genç, 'Dün Çanakkale'de cepheye kağnıyla mermi, bugün kamyonetine doldurduğu yiğitleri meydanlara taşıyan bu ülkenin kadınlarından ne kadar övgüyle bahsetsek azdır. Bu kahramanlık ruhunun 15 Temmuz'da hala dipdiri olduğunu gördük. 15 Temmuz şehitlerimizden iki hanım kardeşimizin ismini Şehit Sevgi Yeşilyurt Aile Okulu ve Eğitim Merkezi ile Şehit Ayşe Aykaç Hanım Konağımızda yaşatıyoruz' ifadelerine yer verdi.

CANİK KADIN DOSTU

Canik'te yaptıkları çalışmalarla kadınların sesi olduklarını ifade eden Başkan Genç, 'Kadınlarımız Canik'te kendilerini rahatlıkla ifade edebilecekleri etkinlikleri ve faaliyetleri bulabiliyor. Kadınlarımızın eğitim, sağlık, spor, güzel sanatlar gibi her alanda destek alabildikleri alt yapılar hazırladık. Tesislerimizde her türlü imkanımızı kadınlarımız için seferber ediyoruz. Hanım kardeşlerimizden gelen geri dönütlerde bizim için önemli. Onların fikirlerini, eleştirilerini, önerilerini, son derece önemsiyor, çalışma ve planlamalarımıza da bu görüşleri yansıtıyoruz' dedi.

TÜRKİYE İÇİN ŞANS

KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz'dan övgüyle bahseden Başkan Genç, "Gerek akademik kimliği, gerek vizyonu, gerekse de ulusal ve uluslararası meselelere bakışı sebebiyle KADEM Genel Başkanı Sayın Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz bir şanstır. Yılmaz başkanlığında güzel çalışmalara imza atan, dikkat çeken, farkındalık yaratan çok sayıda faaliyete başarıyla imza atan KADEM'i tebrik ediyorum. Ulusal ve uluslararası alanda yürüttüğü faaliyetlerle Türkiye'nin önde gelen kadın derneklerinden KADEM'e başarılarının devamını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Başkan Genç ziyaret sonunda, KADEM İl Temsilcisi Meral Kıvırcı'ya Canikli kadınların ürettiği el emeği göznuru ürünlerinden olan perspektif çalışmasından hediye etti.