Bafra'da düzenlenen 'Huzur ve İlçe Güvenlik Danışma Toplantısı'na İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hakan Arıkan, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Kenan Bıyık, İlçe Müftüsü Mustafa Çiçek, daire Amirleri ve muhtarlar katıldı.

Çocuk Büro Amiri, Toplum Polislik Büro Vekili Komiser Mahmut Kurt, çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2015 yılında suçun önlenmesine yönelik 6 adet proje geliştirdiklerini ifade eden Kurt, 'Projeler sonunda suçun önlenmesine yönelik yüzde 15'lik bir düşüş meydana geldi. Özellikle evden hırsızlık, kontör dolandırıcılığı, dediğimiz telefon dolandırıcılığı, sahte para gibi mala karşı suçlarda ciddi düşüşler oldu. Güvenli İnternet projesi kapsamında çocuğun cinsel istismarının önlenmesi konusunda uzman arkadaşlarımız tarafından şu anda 7 lise 11 ortaokulda toplam 4 bin 779 öğrenciye 24 oturumda seminerler vermekteyiz. Bu projemizde halen devam etmektedir. Ayrıca İlçe Müftülüğü tarafından yürüttüğümüz prestij projemiz Umut Yıldızı ve Üst Raftaki Çocuklar projesi. Bu projemizde de yaklaşık 50 ye yakın çocuğumuz var. Bu projemizde de çocuğun işe ihtiyacı varsa, okula gitmiyorsa okula yönlendirme, tedaviye ihtiyacı varsa ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirme gibi çeşitli sosyal hizmetler yapıyoruz" dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit ise yaptığı konuşmada, 'Hep beraber elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Arkadaşlarımız çaba gösterdiler, emek gösterdiler, zaman zaman umutsuzluğa düştüğümüz anlar oldu. Ama sonunda belli bir aşamaya geldik. Bu konuda destek olan muhtarlarımız, daire amirlerimiz, esnaf kardeşlerimiz, bizleri buluşturan mekan sahiplerine teşekkür ediyorum. Sıkıntılarımız var. Ne yazık ki çoğu şeyi göremiyoruz. Ülkemizin de geçtiği sıkıntılar, insanlarımızın maddi ve manevi problemleri gerçekten sosyal çevre içerisinde çok sıkıntılı insanlarımız var. Psikolojileri bozuk, sosyal çevreye adapte olamamış, depresyon içerisinde olan pek çok insanımız var. Onlara da ona göre davranıp sosyal çevrenin içerisinde görmemiz gerekiyor. Sosyal problemlerde aile bireyleri, toplum bireylerinin herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmaların sonunda toplantı soru-cevap ve görüş önerileri ile son buldu.