Samsunspor 27 Mart 2016 günü saat 16.00'da Trabzon Avni Aker Stadyumu'nda oynayacağı Trabzonspor maçı hazırlıklarını Nuri Asan Tesisleri'nde sürdürüyor.

Teknik Direktör Engin Korukır'ın gözetiminde gerçekleşen antrenman öncesi basın mensuplarına PTT 1'nci lig, Trabzonspor maçı ve futbol hakemleriyle ilgili açıklamalarda bulunan teknik adam Engin Korukır, "Diğer takımların play-off şansı yüzde 51 ise, bizim yüzde 49'dur. Eğer bu işi başarırsak en büyük pay futbolcuların olur. Başaramazsak söylüyoruz; teknik manada işin başındaki insan kabahatlidir her zaman. Ama geldiğimiz zamanı da kimse unutmasın" dedi.

Trabzonspor'la hazırlık maçı oynayacaklarını hatırlatan Teknik Direktör Korukır, "Bu karşılaşma, hem bizim açımızdan hem de onların açısından çok iyi. Böyle organizasyonların çok olması lazım. Biz oraya gideceğiz, Trabzon buraya gelecek. Ordu'yla, Giresun'la yani birçok takım var bölgede, bunların hepsiyle oynamalıyız" diye konuştu.

EN KOLAYI HAKEMLERİ ELEŞTİRMEK

Hakemlerle ilgili eleştirilere de değinen Korukır, "Futbolda her şeyi hakeme yüklenmesine ben çok karşıyım. Türkiye'de diyoruz ki 'Şu mevkide oyuncu yetişmiyor' Şimdi de 'Türkiye'de hakem yetişmiyor' diye konuşuyoruz. Ben tam tersini düşünüyorum. Yetişiyor, desteklemiyoruz. Maçtan sonra en kolay şey hakemi eleştirmektir. Ben kendi hatalarımız görmezsem nasıl olacak bu iş? Kendi kendimi kandıracağım. Bundan dolayı hakemliği bırakan arkadaşlarımız var. Hakem neden gelsin benim kötülüğümü istesin. Ben böyle bakıyorum duruma. Bana ya da takımıma karşı neden art niyetli olsun" dedi.