Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, geçen günlerde katıldığı bir toplantıda tavan fiyat uygulaması ile birlikte karkas yağsız et için 23,30 lira, yağlı et için 21,80 lira, kıyma için 32 lira, kuşbaşı et için 34 lira fiyat belirlemişti.

Bakan Çelik'in açıklamasının ardından durumu olumlu karşıladıklarını ifade eden Başkan Şen, Samsun'da et kesiminde bakanlık tarafından belirtilen fiyatların neredeyse hiç uygulanmadığını ifade ederek, yüksek maliyetler nedeniyle 35 liranın aşağısında kıyma satan kasabın etinden şüphe edilebileceğinin altını çizdi.

Tavan fiyat uygulamasının Samsun'da neredeyse hiç uygulanmadığını vurgulayan Ömür Şen, 'Şu anda tavan fiyatın uygulanması gibi bir durum yok. Biz 25,5 liraya karkas et kesiyoruz. Fiyatlar ineceği yerde çıkıyor. Geçen hafta 24 liraya kestiğimiz karkas etin kilosunu havaların ısınması ve talebin artmasıyla beraber 25,5 liraya kesiyoruz. Bakan beyin açıklaması pek etki etmedi gibi geliyor. Tavan fiyat uygulamasına uyulmadı desek yeridir. Bu fiyatlara uyulma şansı da yok gibi. Maliyetler belli zaten. Kemik ve masrafları çıktığınız zaman etin yüzde 50'si gidiyor. Bunlara rağmen kasaplar 35 liradan aşağıya kıyma, 38 liradan aşağıya kuşbaşı satıyorsa o etten şüphe ederim. Şu anda Samsun'da kıymanın kilosu ortalama 35-36 lira arasında, kuşbaşı ise 38-40 lira arasında satılıyor. Bu fiyatların altında et satılıyorsa ben o kasapların etinden şüphe ederim. Et ve Süt Kurumu (ESK) 28,75 liradan kıymayı, 31 liradan da kuşbaşını satıyor. Biz etin kilosunu 25-26 liraya keserken belirlenen fiyatlardan nasıl et satalım?' diye konuştu.