Reşadiye ilçesi Çermik Mahallesi'nde Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları 8 yaşındaki Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları 5 yaşındaki Dursun Kağan, 29 Aralık tarihinde evlerinden ayrıldıktan bir süre sonra kendilerinden bir daha haber alınamamıştı.

Kayıp çocukların bulunması amacıyla devletin tüm imkanları sefer edilerek arama çalışmaları havada, karada ve suda yapıldı. Kelkit Çayı ve dağlık alanlarda yapılan arama çalışmasının yanı sıra istihbari çalışmalarda herhangi bir sonuca ulaşılamazken, her iki aile çocukların bulunmasında yardımcı olan kişiye 100 bin TL para ödülü vereceklerini açıklamıştı.

DOLANDIRMAYA KALKTILAR!

Ailenin çocukların bulunması için ortaya koyduğu para ödülü dolandırıcıları harekete geçirdi.

Kayıp çocuklardan Bayram Erol'un dedesi Bayram Erol, kendilerini arayan bir kişinin çocukların yerini bildiğini ve parayı yatırdıkları takdirde söyleyeceğini ifade ederek, 'Bizi arayan kişi umut taciri çıktı. Bize 'çocuklar elimde' dedi. Daha sonra 3 kez aramasında 'şaka yaptım' dedi. Şahsın sosyal medya hesabını bulduk, üzerine 15 tane hesap açmış. Sahtekarın tekiymiş. Polise durumu bildirdik' dedi.

Öte yandan çocukların bulunması için çalışmaların devam ettiği, polisin birçok plaka üzerinde incelemesini sürdürdüğü öğrenildi.