Üç gün boyunca Samsun'un ekonomisinin masaya yatırılacağı çalıştayda Samsun'un dinamikleri ve ekonominin önde gelen isimleri bir araya gelecek.

Samsun'un ekonomik gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Ekonomi Kalkınma Çalıştayı Perşembe günü sabah saat 09.00'da Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak.

Samsun'un dinamiklerinin şehrin ekonomisi için bir araya geleceği çalıştaya Vali İbrahim Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen'in yanısıra Samsun'dan ve şehir dışından önemli isimler katılıyor.

ÇALIŞTAY RAPOR OLACAK

Üç gün sürecek çalıştayın ilk gününde Cumhurbaşkanı Ekonomi Danışmanı Cemil Ertem, "Şehir ve Ekonomi" konulu konferans verecek. Çalıştayın ilk gününde ayrıca Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Aydın'ın moderatörlüğünde düzenlenecek 'Samsun ve Ekonomi' konulu panelde yine önemli isimler Samsun ve ekonomisini konuşacak.

İlk günün sonunda çalıştay grupları toplanacak ve çalışmalara başlayacak. İkinci ve üçüncü gün ise çalışma grupları çalışmalarını sürdürecek. Çalıştayın son günü çalıştay grupları çalıştay raporlarını sunacak.

ŞEHİR İÇİN ORTAK AKIL

Çalıştay kapsamında oluşturulan 7 ayrı Çalışma Grubunda 'Samsun Ekonomisinin Hedefleri ve Eylem Planları', 'Samsun'da Nitelikli İşgücü', 'Samsun'da Yatırım', 'Samsun'da Yerel Marka Oluşturulması', 'İhracat ve Samsun', 'Gıda, Tarım ve Hayvancılık' ile 'Samsun'da Turizm' konu başlıkları ele alınacak. Şehrin yerel yönetimi olarak Samsun'un gelişimi konusunda kendilerini sorumlu hissettiklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, çalıştayda Samsun'un dinamiklerinin bu şehir için bir araya geleceğine dikkat çekerek, Genç, "Amacımız bu şehrin gelişimi için ortak aklı hakim kılmak. İnşallah çalıştayda şehrimizin ekonomik sorunlarını ve çözüm yollarını tespit edeceğiz" dedi.

Samsun'un ulaşım, tarım, turizm, ticaret gibi alanlardaki potansiyelleri ile ön plana çıktığına işaret eden Genç, "Samsun, önümüzdeki 100 yıllık dönemde stratejik üs olmaya en büyük aday olan bir şehirdir. Karadeniz ülkeleri ile Anadolu illeri arasında bir kapı görevi gören şehrimizin jeopolitik avantajlarını ve potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bu çalıştay, şehrimizin temel ekonomik sorunlarının tespit edilmesi ve çözüme kavuşması açısından önemli bir çalışmadır. Şimdiden çalıştayımıza katılacak olan ve katkıda bulunacak herkese teşekkür ediyorum. Tüm Samsunlu hemşehrilerimi çalıştayımıza davet ediyorum" diye konuştu.