450 çuval un, 10 bin 100 adet 1,5 litrelik su, 2 bin adet bayan kazağı, 3 bin adet çocuk kazağı, 2 bin 500 adet pantolon, bin adet etek, çok sayıda giyecek ve yiyeceklerden oluşan yardımları alan Bayırbucak Türkmenleri, Başkan Taşçı'ya ve Atakum halkına teşekkürlerini iletti.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Samsun Şube Başkanı Murat Akoğlu ve Hayrat Vakfı Samsun Temsilcisi Ali Hüsrev Yağız, Başkan Taşçı'yı ziyaret ederek örnek bir kampanya gerçekleştirdiklerini belirterek teşekkür plaketi verdi.

Yardımların sağ salim şekilde Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırıldığını söyleyen Hayrat İnsani Yardım Derneği Samsun Şube Başkanı Murat Akoğlu, 'Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın öncülüğünde gerçekleştirilen yardım kampanyasında iki tır dolusu yardım, hayırsever Atakum halkının destekleriyle toplanmıştı. Yardımlar sağ salim şekilde Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırıldı. Soydaşlarımız, yapılan yardımlardan dolayı Atakum ilçesi halkına şükranlarını iletmemizi istediler. Hayrat Vakfı olarak böylesi önemli bir yardım kampanyasına katkıda bulunmaktan dolayı bizler de son derece mutluyuz. Başkan Taşçı'ya ve Atakum halkına teşekkür ediyoruz' dedi.

Başkan Akoğlu, Hayrat Vakfı Samsun Temsilcisi Ali Hüsrev Yağız ile birlikte Başkan Taşçı'ya teşekkür plaketi verdi.

Esed ve Rusya'nın saldırılarına maruz kalan Bayırbucak Türkmenlerine, Atakum ilçesinden gönderilen yardımların sahiplerine ulaştırılması karşısında duyduğu memnuniyeti dile getiren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Zor durumda olan soydaşlarımıza destek olabilmek için kampanya başlatmıştık. Atakum halkı da bu kampanyaya duyarsız kalmayarak kısa sürede iki TIR'ı dolduracak kadar yardımda bulundu. Soydaşlarımızın bu yardımlara sorunsuz bir şekilde ulaşmasından dolayı mutluyuz. Yardım kampanyasına destek veren hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Atakum halkına yakışır bir yardımseverlik örneği ile soydaşlarımızın yüzünü güldürdük' diye konuştu.