Samsun Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zabit Pilan, kentte yaşayan sığınmacılar tarafından ruhsatsız açılan 3 berber dükkanını kapattıklarını söyledi.

Kaçak berber dükkanları ile mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Pilan, ''Bu şekilde açılan kaçak işyerleri berber esnafına ileride çok büyük zararlar doğuracak'' dedi.

HİJYENİK DEĞİL VE YETERSİZ
Yapılan denetlemelerde sığınmacılar tarafından açılan dükkanların berberlik ruhsatı olmadığını tespit ettiklerini kaydeden Pilan, ''Bu berberler hijyen açısından da yetersizdi. Ruhsatsız çalışan 3 berbere ceza yazma yetkimiz olduğu halde, onları da mağdur etmemek için diğer berber dükkanlarında kalfa olarak çalışmalarını sağlayarak işyerlerini kapattık. Böylece rekabeti önlemiş olduk, ileride onların belge alabilmesi için de çalışmalar yapacağız. İşyerlerinin bu şekilde açılması uygun değil. Devletimiz Irak, Suriye, Afganistan gibi ülkelerden gelen insanları iyi şartlar sunmaya çalışıyor. Bu iyi bir şey olabilir ama, bu şekilde kaçak işyeri açmak berber esnafına ileride çok büyük zararlar doğuracak. Odamız, bu gibi kaçak işyerlerini tespit edip kapatmaya devam edecek'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU