TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Anadolu'daki fuarların, küçük ölçekli firmaları dünya fuarlarına katılma konusunda motive ettiğini belirterek, "Fuar merkezleri ne kadar çoğalırsa Anadolu üretimi de artacak. Anadolu'daki sanayileşme sürecine katkı sağlayacak" diye konuştu.

İŞLETMELERE CAN SUYU
Ersözlü, yaptığı açıklamada, Anadolu fuarlarının her geçen gün büyüdüğünü, yılda düzenlenen 450'ye yakın fuarın yarısının İstanbul'da, kalan kısmının Anadolu'daki şehirlerde gerçekleştiğini söyledi. Bu fuarların Anadolu'da üretim yapan, özellikle sanayileşme ve markalaşma çabasındaki küçük orta ölçekli işletmelere can suyu olduğunu dile getiren Ersözlü, Anadolu fuarlarının firmaların büyümelerine de katkı sağladığının altını çizdi.

MORAL VE MOTİVASYON
Ersözlü, İstanbul'daki fuarlara katılamayan küçük ölçekli firmaların Anadolu fuarlarında kendilerini gösterme şansı elde ettiğini anlatarak, "Küçük ölçekli firmalar Anadolu fuarlarında kendilerini göstererek, teşvik edilerek moral ve motivasyon sağlıyorlar. Burada büyüdükçe, güçlendikçe uluslararası fuarlara, dünyanın öbür ucundaki fuarlara gitme kararı veriyorlar. Anadolu fuarlarına katılan firmalar önemli katkı alıyor" diye konuştu.