Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Genç Memur-Sen tarafından düzenlenen 'Direnişin Sembolü İstiklal Destanının Adı Çanakkale' konulu mektup yarışmasının ödül törenine katıldı.

Necmettin Erbakan Konferans Salonu'nda düzenlenen törendeki konuşmasına kompozisyonları kaleme alan gençlere teşekkür ederek başlayan Bakan Çağatay Kılıç ülkede ve dünyada yaşanan terör olaylarından korkmadıklarını belirterek, 'Bizim için teröristin iyisi kötüsü, orada olanı, burada olanı yoktur. Norveç'teki teröristle başka yerdeki teröristin farkı yoktur. Terörist teröristtir. Terör kelimesinin önüne veya arkasına hiçbir dinin ismi konulamaz. Dinimizin veya başka dinlerin adlarının terörle yan yana anılmasını kabul etmiyoruz. Buna karşı mücadelemizi tüm dünya olarak sürdürmemiz gerekiyor' dedi.

HİÇ ÇEKİNMEYİN
Gençleri ülkeye ihanet içerisinde olanlara karşı uyaran Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi:
'Gençler, millete hizmet etmeyi kendinize şiar edineceksiniz. Ülkemize, bayrağımıza karşı ihanet içerisinde olanların karşısına da hiç çekinmeden dikileceksiniz. Ne paraleli ne dikeyi biz bunları kabul etmiyoruz. Devletimizin yapısı tektir ve bu ülkenin kanunları, kuralları bellidir. Yüzüncü yılımız 2023. Çalışacak, didinecek, kendinizi geliştireceksiniz. Mehmet Akif'in 6 lisan bildiğini, kendini yetiştirdiğini, farklı lisanlarda kendini ifade etme kabiliyeti olduğunu iyi değerlendireceksiniz. Üzerinizde büyük bir sorumluluk var. Ve bu sorumluluğu taşımak için sizleri yetiştirmeye inşallah muvaffak olacağız.'